Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eerste echte consumentenbeurs met hoog bio-aandeel in Nederland"

Gaaf Groen lijkt nu al klaar voor verdere uitbouw

Tholen - De eerste editie van Gaaf Groen is gisteren in Alkmaar gehouden. Dit is een beurs voor bezoekers met interesse in biologische, ecologische en authentieke producten en diensten. "Tuinieren, mijn stokpaardjes, is echt volop onder de aandacht gebracht bij de bezoekers", vertelt Bea Möllers, één van de organisatoren, enthousiast. "Dit was eigenlijk de eerste echte consumentenbeurs met een hoog bio-aandeel in Nederland."


Aardbeienacademie en Auke Kleefstra.

Tuinieren en vooral biologische tuinieren was het hoofdthema van de beurs. Organisatoren Bea Möllers en Lisa Nieuwenhuis wilden de bezoekers graag inspireren om een deel van het dagelijks eten zelf te gaan kweken en meer groen in de eigen tuin en omgeving te creëren. Bea denkt dat dit goed gelukt is en dat de juiste bezoekers naar de beurs getrokken zijn. "Ik omschrijf ze maar als alternatief, anders en lekker eigenwijs. Het was duidelijk geen 'Huishoudbeurs-publiek'. Het viel me op dat de meeste bezoekers heel goed voorbereid waren. Ze wisten welke standhouders er stonden en wat er precies te zien was." Bea schat het aantal bezoekers op tussen de 1500 en 2000. "Het was onwijs druk."


De ingang van de hal met wilgenschuttingen en natuurtimmerwerk van Eric van De Bleeslat.

Ze ziet volop kansen voor een verdere uitbouw van Gaaf Groen. "De standhouders vonden de beurs erg geslaagd. Heel veel bedrijven wilden eerst de kat uit de boom krijgen. Velen hebben inmiddels al aangegeven dat ze met de volgende editie graag mee willen doen. Daardoor kan de volgende Gaaf Groen in Alkmaar mooi uitgebouwd worden. En ik kan hierbij al verklappen dat op 9 maart 2014 in Den Haag ook een Gaaf Groen gehouden zal gaan worden. Het zou overigens ook best kunnen dat op vrij korte termijn al een volgende editie van Gaaf Groen op een andere locatie gehouden zal worden."


Buiten.

Kijk voor meer informatie over de beurs en de exposantenlijst op www.gaafgroen.nl.

Voor meer informatie: [email protected], 06 33098303