Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag 5 september Biologische Velddag in Lelystad

Demonstraties, workshops en presentaties letterlijk in 't Veld

Oogst kennis & innovatie op de Velddag! Donderdag 5 september wordt in Lelystad de Biologische Velddag gehouden van 13:00-18:00 uur. Er zijn machinedemonstraties, veldworkshops rondom het thema voedingskwaliteit en diverse presentaties van onderzoek en praktijk resultaten letterlijk in 't veld!

Wie van het mechanische trekkergeluid houdt wordt niet teleur gesteld. Er zijn presentaties en/of demonstraties van diverse machines. Er is een oogstdemo van een mengsel van veldbonen & zomertarwe waarin de tarwe heeft geprofiteerd van de bonen voor een verbeterde bakkwaliteit. Gevolgd door een stoppel- en inzaaibewerkingen. Akkerbouwer Jaco Rodenburg uit de polder komt het 3D stuur-oog CAM-PILOT demonstreren. Dit unieke stuursysteem van CLAAS wordt niet op GPS gestuurd maar op basis van het gewas (3D-camara) en is aangeschaft om de mechanische onkruidbestrijding te verbeteren. De rijenbrander 'Twinsprite' wordt getoond door Nieuwstad. Deze rijenbrander heeft 4 elementen van 75 centimeter die apart aan te sturen zijn. Hierdoor kan op de rug als tussen de ruggen op verschillende manieren gebrand worden wat ook een energiebesparing kan geven.



Frato demonstreert de torsiewieders. Torsiewieders zijn om in en tussen de rijen te wieden. Het is gebleken dat deze manier van wieden nog steeds de meest efficiënte en economisch gunstig is voor onkruid verwijdering. Tijdens de Biovelddag zal de Rodweeder gedemonstreerd worden in een graanstoppel en in een aardappelperceel en er zijn velddemonstraties van diverse woelpoten en NKG zaaitechniek. Is Aequator groen en ruimte en Koppert aanwezig.

Dit jaar heeft de Velddag een 'nieuw jasje'. Het doel is echter onveranderd het laten zien, voelen, proeven en ruiken aan 'noviteiten' en duurzame praktijk en onderzoeksresultaten in het veld.

Centrum Biologische Landbouw, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR en Louis Bolk Instituut organiseren de Biologische Velddag in 2013 in nauwe samenwerking met Agrifirm, BDEKO, BIOVAK-organisatie en DLV. Centraal staat op de Velddag de Highlights van vernieuwde (onderzoeks)resultaten. Dit jaar wordt onder andere resultaten gepresenteerd over Phytophthora, Milieuschade & effectiviteit van koper gebruik, wortelvlieg, test indicator voor zwarte vlekken in peen, Biodiversiteit, Groenbemesting (zoals Altic) & (onder) bewerking, Grondverbeteraars en Grondbewerking.

De demovelden worden wederom vergezeld met pagodetenten en marktkramen. Bionext is er met het 'Mest café' en om 17:00 uur gaat BIOBANKLIVE. Agrico/ Bioselect voor de aardappelen, AgriVer als onderlinge, agrarische verzekeringsmaatschappij zonder winstoogmerk, Andela met een wiedbed op zonne-energie, Biologisch ondernemen- NH voor kansen van omschakeling in Noord Holland, Agriconnection voor project en data management, Vereinigte Hagel voor de verzekering en vakblad EKOLAND delen informatie, ervaringen en netwerk van resultaten uit de praktijk. Op de centrale ontmoetingsplek op de Broekemahoeve toasten we dit jaar graag met u op het 25-jarig bestaan van Stichting SBLF/het Centrum Biologische Landbouw. Proost!

Klik hier voor het programma van de Biologische Velddag.

Programma en informatie: www.biologischevelddag.nl en www.biologischelandbouw.org
Publicatiedatum: