Voor fijnproevers van geitenkaas is Hanneke Kuppens uit Zevenhuizen een begrip. Ter gelegenheid van 25 jaar geitenkaas maken is het feest op zondag 15 september aanstaande. Iedereen is welkom op de boerderij 'De Oude Streek' in Zevenhuizen.
Hanneke begon 25 jaar geleden met kaasmaken in Zevenhuizen. Er waren in die tijd weinig geitenkaasmakers in Nederland. Zij maakten type Gouda kaas, feta of verse kaas. Hanneke wilde wat anders. Ze startte als eerste in Nederland met geitencamembert van rauwe melk. Deze melk wordt niet verhit en zorgt voor een bijzondere fijne smaak. Verhitting is vernietigt namelijk de smaak. De inmiddels bekende Machedoux is één van de toppers uit Hanneke's kaasmakerij.
Hanneke met één van de geiten.
Voor iedereen die van lekkere dingen houdt geeft Hanneke nu een proeverij. Naast kaas, kunnen bezoekers onder andere saté proeven gemaakt door Maarten van Caulil eigenaar van de beste delicatessenzaak in Amsterdam. Verder is Sterrenchef Dick Soek aanwezig die lekkere hapjes bereid op de Citroen HY van LekkereTrek. Dick is chef van zijn eigen Piloersemaborg en zal speciaal voor LekkereTrek een eerlijk regionale 'straathap'. Op deze manier wordt er een verbinding gemaakt tussen culinair en de straat.
Er is handgemaakte charcuterie van Diny Schouten en Floris Brester en biologische cider, poiré en calvados van Martijn de Wal. Italiaanse delicatessen en wijnen van Age de Graaf en Arend Dijkstra ontbreken niet en ook biologische groenten en fruit van de Zaai-Ster kunnen geproefd worden. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, vertelt Hanneke. De geiten kunnen geaaid worden er wordt een speurtocht uitgezet.
De wagen van Lekkere Trek is ook van de partij.
Al vroeg kwam de aanleg en bestemming van Hanneke aan het licht. Geboren en getogen in Nijmegen ging ze als wereldverbeteraar en IVN lid er op uit in de natuur. Na een opleiding aan de Bio-dynamische Landbouwschool in Kerk Avezaath, waar de nu in Dronten gevestigde Warmonderhof uit voort kwam, ging Hanneke een jaar werken in Frankrijk in de tuin- en wijnbouw. Daarna werkte ze drie jaar bij een geitenhouder in de buurt van Nijmegen. "Na drie jaar kreeg ik 21 drachtige geiten mee wanneer ik voor mezelf ging beginnen. In Zevenhuizen was een boerenschuur te huur met wat land. Door heel zuinig te leven en gelijk de kaas, meestal op zaterdag te verkopen in Amsterdam kon ik langzaam het bedrijf opbouwen en uiteindelijk alles kopen. Reden genoeg om een feest te geven. Dus op zondag 15 september vanaf 12:00 tot 17:00 uur Oudestreek 37 in Zevenhuizen. Iedere lekkerbek is van harte welkom", aldus Hanneke.

Abonneren
Vacatures
- Commercieel Logistiek Medewerker
- Medewerker Marketing & Communicatie
- Assistant Technical Manager
- Inkoop Controller
- QA/QC Administrator
- Support Medewerker
- Loodskantoor Medewerker Verlading
- Trader in Zachtfruit en Exoten
- Installatie- / servicemedewerker interieurbeplanting
- Teeltchef tuinbouw Zuid-Korea
Top 5 - gisteren
- "Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"
- Veiligheidswaarschuwing Pure Goat Company Volledige Zuigelingenvoeding 1, 800 gram
- Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met 2 euro
- Seepje grote winnaar eerste editie De Social EnterPrizes
- Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Zondag 15 september in Zevenhuizen
Fijnproevers uitgenodigd voor een feestje bij Hanneke Kuppens
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-05 Bio-café NH in teken van korte keten: 14 juli
- 2022-07-04 Webinar 'Marktwaarde creëren met keurmerken': woensdag 6 juli
- 2022-07-01 Eerste Organics Europe Youth Event: 31 augustus en 1 september
- 2022-06-29 Positieve energie en emoties wisselen elkaar af tijdens Caring Farmers dag
- 2022-06-29 Dit zijn de winnaars van de Natexpo Awards
- 2022-06-28 Eerste demo-activiteiten Tuinderij de Es van start
- 2022-06-27 Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- 2022-06-24 Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- 2022-06-22 Fotoreportage: ‘Gangbare jongens’ zorgen voor meer dan genoeg gesprekstof tijdens BioBorrel
- 2022-06-22 Biologisch tafelen op Landgoed Bleijendijk
- 2022-06-22 “Overal waar restafval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding”
- 2022-06-21 Carmel College Salland wint finale Food Challenge 2022 met beste poké bowl
- 2022-06-21 Biofach belicht scenario's en kansen op weg naar klimaatneutraliteit
- 2022-06-17 Organic Food & Eco Living Iberia maakt succesvolle terugkeer naar Madrid
- 2022-06-17 "Raak consumenten in het hart"
- 2022-06-16 Solidariteit met Oekraïense bioboeren tijdens Europees congres
- 2022-06-15 “Zowel de biologische- als de gangbare sector zal zich meer moeten richten op de weerbaarheid van rassen en teeltsystemen”
- 2022-06-15 28 juni: innovatiedag over groenbemesters en bodemnutriënten
- 2022-06-13 Zonnige editie Kom in de Kas geeft energie in moeilijke tijden
- 2022-06-10 Jubileum Zomermarkt De Groene Passage: zaterdag 25 juni