Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 15 september in Zevenhuizen

Fijnproevers uitgenodigd voor een feestje bij Hanneke Kuppens

Voor fijnproevers van geitenkaas is Hanneke Kuppens uit Zevenhuizen een begrip. Ter gelegenheid van 25 jaar geitenkaas maken is het feest op zondag 15 september aanstaande. Iedereen is welkom op de boerderij 'De Oude Streek' in Zevenhuizen.

Hanneke begon 25 jaar geleden met kaasmaken in Zevenhuizen. Er waren in die tijd weinig geitenkaasmakers in Nederland. Zij maakten type Gouda kaas, feta of verse kaas. Hanneke wilde wat anders. Ze startte als eerste in Nederland met geitencamembert van rauwe melk. Deze melk wordt niet verhit en zorgt voor een bijzondere fijne smaak. Verhitting is vernietigt namelijk de smaak. De inmiddels bekende Machedoux is één van de toppers uit Hanneke's kaasmakerij.


Hanneke met één van de geiten.

Voor iedereen die van lekkere dingen houdt geeft Hanneke nu een proeverij. Naast kaas, kunnen bezoekers onder andere saté proeven gemaakt door Maarten van Caulil eigenaar van de beste delicatessenzaak in Amsterdam. Verder is Sterrenchef Dick Soek aanwezig die lekkere hapjes bereid op de Citroen HY van LekkereTrek. Dick is chef van zijn eigen Piloersemaborg en zal speciaal voor LekkereTrek een eerlijk regionale 'straathap'. Op deze manier wordt er een verbinding gemaakt tussen culinair en de straat.

Er is handgemaakte charcuterie van Diny Schouten en Floris Brester en biologische cider, poiré en calvados van Martijn de Wal. Italiaanse delicatessen en wijnen van Age de Graaf en Arend Dijkstra ontbreken niet en ook biologische groenten en fruit van de Zaai-Ster kunnen geproefd worden. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, vertelt Hanneke. De geiten kunnen geaaid worden er wordt een speurtocht uitgezet.


De wagen van Lekkere Trek is ook van de partij.

Al vroeg kwam de aanleg en bestemming van Hanneke aan het licht. Geboren en getogen in Nijmegen ging ze als wereldverbeteraar en IVN lid er op uit in de natuur. Na een opleiding aan de Bio-dynamische Landbouwschool in Kerk Avezaath, waar de nu in Dronten gevestigde Warmonderhof uit voort kwam, ging Hanneke een jaar werken in Frankrijk in de tuin- en wijnbouw. Daarna werkte ze drie jaar bij een geitenhouder in de buurt van Nijmegen. "Na drie jaar kreeg ik 21 drachtige geiten mee wanneer ik voor mezelf ging beginnen. In Zevenhuizen was een boerenschuur te huur met wat land. Door heel zuinig te leven en gelijk de kaas, meestal op zaterdag te verkopen in Amsterdam kon ik langzaam het bedrijf opbouwen en uiteindelijk alles kopen. Reden genoeg om een feest te geven. Dus op zondag 15 september vanaf 12:00 tot 17:00 uur Oudestreek 37 in Zevenhuizen. Iedere lekkerbek is van harte welkom", aldus Hanneke.
Publicatiedatum: