"Duurzaamheid is van u en van mij"

Mansveld neemt duurzame initiatieven in ontvangst

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) heeft op Duurzame Dinsdag een koffer vol duurzame initiatieven van bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers in ontvangst genomen. De inhoud van deze Duurzame Dinsdag-koffer geeft het kabinet een beeld van de duurzame trends in Nederland.

Mansveld: "Duurzaamheid is niet van de overheid, niet van Europa, duurzaamheid is van u en van mij. Plannen in dit koffertje komen uit de samenleving zelf. Steeds meer mensen, maatschappelijke organisaties en bedrijven 'doen duurzaam'; zij zetten zich actief in voor een mooier, gezonder en schoner land en inspireren elkaar. Dat is cruciaal voor onze toekomst en onze economie."De belangrijkste thema's van de 334 initiatieven van dit jaar zijn energie/klimaat, bewustwording en voedsel. Initiatiefnemers zijn burgers (45%), bedrijven (33%) en maatschappelijke organisaties (14%). Een jury selecteert de meest opvallende, succesvolle initiatieven en een aantal daarvan valt in de prijzen.

Vorig jaar werden 389 initiatieven ingediend. Onderzoek in opdracht van het ministerie laat zien dat de tien genomineerden en de zes prijswinnaars een stap verder zijn gekomen dankzij samenwerking met bedrijven die ze als prijs kregen en de publiciteit die daar op volgde.

Mansveld: "Een podium helpt om ideeën verder te krijgen. Daar werk ik graag aan mee. Daarom ga ik tien kansrijke initiatieven uit deze koffer ondersteunen. Dat doe ik bijvoorbeeld door partijen bij elkaar te brengen." Eerder dit jaar heeft de staatssecretaris Greenwish (een organisatie die duurzame en maatschappelijke initiatieven adviseert en begeleidt) al gevraagd 10 andere initiatieven, onder andere uit de Duurzame Dinsdag-koffer van 2012 aan te dragen voor ondersteuning. Voor een aantal initiatieven is gezorgd voor een plek op de Innovatie-estafette 2012.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.