Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag 5 september in Lelystad

CLAAS CAM PILOT met uniek 3D-stuuroog te zien op Biologische Velddag

CLAAS heeft het unieke CAM PILOT stuursysteem. Dit stuursysteem laat zich niet leiden door een GPS signaal maar het stuurt op basis van het gewas in het veld. CAM PILOT maakt gebruik van een digitale 3D-camera om het gebied voor de machine te scannen. Door het gebruik van een 3D-beeld, kan de camera veldstructuren identificeren. Op basis van dit beeld kan de CAM PILOT de machine zeer nauwkeurig over het veld besturen. Het zij door een gewas rij, een veld met bedden maar ook over een zwad. CLAAS kan met zijn GPS-systemen reeds vanaf 400 meter/uur de machines besturen, bij de CAM PILOT is het reeds mogelijk met rijsnelheden vanaf 50 meter per uur te rijden, waardoor het ideaal is voor gebruik bv de oogst van diverse hand geoogste gewassen. CAM PILOT kan worden gebruikt met de CLAAS COMMUNICATOR of de nieuwe ISOBUS 'CEBIS MOBILE' terminal van CLAAS.



Dit unieke systeem kan als solo-systeem worden gebruikt maar even zo goed in combinatie met GPS-besturing om vooral verpleeg en oogstwerkzaamheden te optimaliseren. Vooral het feit dat dit systeem waarneemt in het veld waar te rijden maakt het tot een zeer nauwkeurige en ideale oplossing voor de nauwkeurigste werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het schoffelen.

Sinds enige tijd draait ook het akkerbouwbedrijf van de familie Rodenburg te Lelystad met deze CAM PILOT. Hun Akkerbouwbedrijf is in de omschakelfase van gangbare akkerbouw naar biologisch. De reden tot aanschaf lag vooral in het feit dat men automatisch wil sturen bij de verpleegwerkzaamheden met de maximale nauwkeurigheid. Rodenburg is erg tevreden en ziet naast de verpleegwerkzaamheden ook veel mogelijkheden voor inzet van de CAM PILOT bij onder andere oogstwerkzaamheden.

Voor meer informatie:

Bert Kuiper
Kamps De Wild
Edisonstraat 10
6902 PK Zevenaar
06 29031838
b.kuiper@kampsdewild.nl
www.kampsdewild.nl
Publicatiedatum: