Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Genomineerden voor Duurzame Dinsdag zijn bekend

Duurzame Dinsdag met: prijsuitreiking, Minisymposium '15 jaar duurzame innovatie vanuit de samenleving' en tweede duurzame troonrede.

Op dinsdag 3 september wordt voor vijftiende keer Duurzame Dinsdag gehouden. Dit jaar neemt staatssecretaris Wilma Mansveld (Ministerie van Infrastructuur en Milieu), als vertegenwoordiger van het kabinet de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst. In de koffer zitten meer dan 350 duurzame ideeën uit de samenleving. De jury van Duurzame Dinsdag reikt prijzen uit voor de meest innovatieve voorstellen ter bevordering van een duurzaam Nederland.

Dit zijn de genomineerden:

Klimaatplein (034 – 2013) – Rob van der Rijt – Den Bosch
Een B-to-B platform waar ondernemers tips en partners vinden om te besparen op energiekosten of om zelf duurzame energie op te wekken. Een gratis CO2 voetafdrukcalculator en een stappenplan helpen om de besparing concreet te maken.

Foodiebag (037 – 2013) – Lisanne Addink - Zeist
Nieuw soort 'doggybag'. De Foodiebag lepel-clip wordt een herkenning voor obers in restaurants om aan te geven dat de gasten het overgebleven eten mee naar huis wil nemen.

Moes-Verkeer (056 – 2013) – Jasmijn van Es - Utrecht
Moes-Verkeer bouwt met de stad moestuinen vóór de stad. Samen een stadsmoestuin opzetten stimuleert het bewustzijn over duurzaamheid, samenwerken en levert voedsel op. Braakliggende terreinen, daken, buurttuinen en balkons worden groen gemaakt.

Rest NRG (068 – 2013) – Joop de Kock - Leidschendam
Een techniek om restwarmte te benutten. Hiermee wordt het eenvoudig om deze om te zetten in bruikbare elektriciteit.

Rydon Pixio (146 – 2013) – Hugo van de Watering – Den Haag
Een duurzame oplossing om wegwerp fietsverlichting te verminderen. De verlichting heeft een geintegreerd zonnepaneel en laadt daarmee haar eigen batterijen op.

Flessenpletter (279 – 2013) – Thijs Feenstra - Groningen
Een innovatief apparaat dat het volume dat plastic afval inneemt vermindert. De Flessenpletter maakt in korte tijd de flessen moeiteloos plat.

Qlipr gewasklemsysteem (311 – 2013) – Cor Pellikaan - Elsendorp
Met het Qlipr gewasklemsysteem wordt een nieuwe teeltmethode geïntroduceerd, die geen gebruik maakt van kunststof touw of clips. De Qlipr wordt na elke teelt weer opnieuw gebruikt.

Duurzaamheid en techniek in het onderwijs (326 -2013) – Stefan Romijn - Rotterdam
Een aanpak waarbij leerlingen in contact gebracht worden met lokale bedrijven in de technische sector. Bedrijven worden geholpen met duurzaam ondernemen en leerlingen worden enthousiast gemaakt voor techniek en duurzaamheid.

iKringloop app (327 – 2013) – Thomas Adelaar - Amsterdam
Met de gratis IKringloop app kan iedereen in Nederland spullen met buurtgenoten, kringloopwinkels en inzamelaars uitwisselen.

Goede vis op het bord (328 – 2013) – Mieke Snoek – Amsterdam
Goede vissers vissen met respect voor de zee. Gebruiken grotere mazen, richten zich op gezonde visbestanden en minder gangbare soorten en hebben minder bijvangst. Hun vis is verkrijgbaar bij de vissers zelf, op biologische boerenmarkten en in diverse restaurants.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: