Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdag 27 september:

Symposium over ZOET; de waar- en onwaarheden

Kinderen zijn gek op zoetigheden. Maar ja... hoe erg is dat eigenlijk? En... nog belangrijker... hoe ga je daar als ouder verantwoord mee om? Stichting Kind en Voeding organiseert op 27 september aanstaande haar jaarlijkse symposium. Dit jaar met als spraakmakend thema 'ZOET; de waar- en onwaarheden'.
We hebben een actueel en interessant programma samengesteld met boeiende sprekers en nuttige workshops.

Het programma

Tijdens de plenaire presentatie van Geiske de Ruig (Oprichtster Glycoinstituut & docent nieuwe wetenschap over essentiële suikers) zal ingegaan worden op de Glycobiologie, een actuele en grensverleggende wetenschap over het belang van essentiële suikers voor ons lichaam. Karin Reichrath (Lifestyle & energycoach) maakt daarna een vertaling naar natuurlijke producten in onze dagelijkse voeding en het belang hiervan voor kinderen. Ook worden praktische tips gegeven hoe je kinderen kunt aanzetten tot het eten van gezonde voeding.

Aan het eind van de ochtend zal Laura Emmelkamp van Keet Smakelijk de app presenteren die zij en haar man gemaakt hebben met als thema gezonde voeding voor kinderen.

Naast de plenaire presentaties in de ochtend, volgen de deelnemers aan het symposium 's middags twee workshops die doorspekt zijn met praktische tips.

Workshop 1 gaat over honing. Veel interessante feiten passeren de revue; daarnaast zal imker Aat Rietveld u uitgebreid laten proeven. In workshop 2 gaat u op avontuur in de groenten- kruidentuin. Taco IJzerman vertelt over 'Smaak en Zintuigen'. Hoe ervaren kinderen smaak? Wat zijn de zes smaken van de oude keuken? Wat is eigenlijk 'ZOET'? En hoe reageren onze zintuigen op smaak? De deelnemers aan het symposium wonen beide workshops bij.

De dag start om 9:30 uur met het ontvangst en om 16:00 uur zal het programma worden afgesloten. Halverwege de dag wordt u getrakteerd op een heerlijke én gezonde lunch.

Aanmelden

Het symposium wordt gehouden te Champaubert in Driebergen. Iedereen die geïnteresseerd is in natuurlijke voeding is van harte welkom. De BGN accrediteert het symposium met 2,5 punten.

Deelname kost 75 euro (60 euro voor leden) en dat is inclusief koffie/thee, lunch en goed gevulde goodiebag.

U kunt zich inschrijven door u aan te melden via e-mail: [email protected].
Publicatiedatum: