Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ongeveer 5% van ons areaal zal biologisch zijn"

Colombia: Frutireyes gaat investeren in bio-teelt

De physalis-markt dit jaar wordt gekenmerkt door lage productievolumes. Dit is het gevolg van lagere opbrengsten in de afgelopen jaren. Colombiaanse telers kiezen er nu eerder voor om meer rendabele gewassen te teler zoals aardbeien of mais. Naar verwachting zal de marktsituatie in september verbeteren, maar dat is ook afhankelijk van het weer.

Eén van de bedrijven die physalis naar Europa en Canada exporteert, is Frutireyes. De organisatie heeft een areaal van 150 hectare en is hiermee de grootste physalis-producent van het land. Manager Luis Reyes vertelt dat ze ook granadilla's en passievruchten telen. Zelf hebben ze 30 hectare met dit fruit en daarnaast ook 80 van telers die bij Frutyireyes zijn aangesloten. Het bedrijf werkt met nog meer exotisch fruit zoals avocado, pitahaya, tamarillo en babybanaan. Deze producten zijn zowel vers als gedroogd verkrijgbaar.



Frutireyes zal dit jaar meer investeren in biologische productie. "Ongeveer 5% van ons areaal zal biologisch zijn. We verwachten daarmee ook hogere prijzen te genereren, maar we moeten nog zien of het winstgevend genoeg is voor ons." Frutireyes staat open voor nieuwe contacten met exotische fruittelers en focust op een goede relatie met de klant."

Voor meer informatie:

Frutireyes
Luis Reyes
Manager
Mob: +57 315 648 1290
Tel: +57 1 253 0120
luisreyes@frutireyes.com
www.frutireyes.com
Publicatiedatum: