Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mest uitrijden op bouwland tot en met 15 september

Mest mag op bouwland dit jaar tot en met 15 september worden uitgereden. Deze langere uitrijperiode kan benut worden, op voorwaarde dat een groenbemester ingezaaid wordt.

Het uitrijden van mest is toegestaan van de vroege lente tot de late zomer. De reden hiervoor is dat voedingsstoffen uit mest alleen tijdens het groeiseizoen en als er gewas op het land staat door dit gewas kunnen worden opgenomen. De uitrijperiode voor drijfmest op bouwland loopt normaal tot en met 31 augustus als er uiterlijk op die datum een groenbemester is ingezaaid of aansluitend bloembollen worden aangeplant. Die periode wordt nu twee weken verlengd om telers tegemoet te komen die het niet lukt om vóór zondag 1 september zowel te oogsten als een groenbemester in te zaaien. Door deze inzaai als voorwaarde te stellen, wordt het uitspoelen van stikstof uit de bodem grotendeels voorkomen.

Agirfirm Plant kan de levering voor alle soorten drijfmest, digestaat en stapelbare mest voor u regelen en leveren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling organische mest, 088 4881265.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum: