Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thema 2013: 'Oogst'

Biologische Velddag 2013 - Laatste plaatsen voor Bedrijfsveldpresentatie!

Waarschijnlijk heb je het al gelezen in de agenda's: De Biologische Velddag wordt dit jaar op donderdag 5 september gehouden. Dit jaar krijgt de Velddag een 'nieuw jasje' en kiest de organisatie voor een afwijkende datum in het oogstseizoen met als thema 'Oogst'. Nieuw is dat bedrijven een 'veldpresentatie (workshop)' kunnen geven, gericht 30 minuten aandacht voor een onderwerp/techniek/ praktijkgerichte resultaten.

Deze presentaties worden voor en achteraf extra onder de aandacht gebracht. Mogelijkheden om als persoon/bedrijf een veldpresentatie te verzorgen zijn er nog beperkt maar nog wel mogelijk. Meld je snel aan. Dit kan nog tot dinsdag 27 augustus!



Centraal staat op de Velddag de Highlights van vernieuwde (onderzoeks)resultaten. Dit jaar wordt onder andere resultaten gepresenteerd over Phytophthora, Milieuschade & effectiviteit van koper gebruik, wortelvlieg, test indicator voor zwarte vlekken in peen, Biodiversiteit, Groenbemesting (zoals Altic) & (onder) bewerking, systeem telen met vaste rijpaden en alternatieve grondbewerking, Grond- en bodemverbeteraars. Veldworkshops bodemkwaliteit en advies verbetering structuur en demovelden met rassen winter en (zomer)tarwe, nieuwe soorten aardappelen, pompoen, winterpeen, veldbonen, kool, grasklaver en soja zijn ook onderdelen van de velddag.

Centrum Biologische Landbouw, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR en Louis Bolk Instituut organiseren de Biologische Velddag in 2013 in nauwe samenwerking met Agrifirm, BDEKO, BioVak-organisatie en DLV.

Daarnaast deelnemende bedrijven: Agrico/Bioselect, AgriConnection BV, Agrifirm-Plant, Agriton BV, Agriver, Andel (wiedbed op zonne energie), BASIS, Biologisch Ondernemen Noord-Holland, Bionext, CBL (Stichting SBLF), DLV-Plant, EKOLAND, FRATO, Groene veredeling (LBI/WUR), LBI (Louis Bolk), N-Sure, PPO- AGV (Wageningen UR), Vereinigte Hagel

Jullie doen toch ook (weer) mee?
Datum Velddag: donderdag 5 september 2013
Tijd: vanaf 13:00 uur tot 18:00 uur

Klik hier voor het aanmeldformulier. Kijk voor meer informatie op www.biologischevelddag.nl of www.biologischelandbouw.org.
Publicatiedatum: