
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- Normec Groen Agro Control eerste commerciële laboratorium dat PFAS analyseert onder accreditatie
- Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- "Hillegom doet genoeg aan bio-bollenteelt"
- Bestuurlijke consultatie landbouwakkoord door LTO-bestuurders
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Puur Noord Nederland 'too good to waste' op Noorderzon 2013 is een groot succes
"Ook op het Puur Noord Nederland paviljoen loopt het storm. Hamburgers, gehaktballetjes, tosti's, couscous, stoofpot, het is niet aan te slepen. Elke ochtend bellen de koks ons om te bestellen en nemen wij contact op met onze leveranciers en ook zij schakelen bij om elke dag weer te zorgen dat er voldoende ingrediënten zijn waar de koks mee aan de slag kunnen en dat de barren mooi gevuld blijven."
"De 'Too good to waste van de dag' is ook een groot succes. Van onze telers en producenten ontvangen we voldoende ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. Bijzonder gevormde raja aardappels, courgette, rode peper, te grote blauwe bessen, venkel, geitenkaas, doorgeschoten zomerpostelein, boerenkaas met te grote gaten, verrasme sla (die door de warmte van een paar weken geleden zo enorm snel was gegroeid dat er te veel aanbod was), mini suikermaïs en vanavond wordt zelfs Machedoux sec (= gedroogde machedoux) verwerkt in het Too good to waste gerecht van de dag."
"Wat de afgelopen dagen voorbij is gekomen: kromkommersoep, venkelballetjes, geitenkaas-peterseliesoep (zie foto rechtsboven), tosti's, salade on the side, pannacotta met blauwe bessen saus en een zomerpostelein-stamppotje."
"Speciaal voor dit statement dat we willen maken, vroegen we onze telers en producenten om producten die niet meer geschikt zijn voor retail: producten in een gekke vorm, te groot of juist te klein, deels beschadigd, producten die 'over' zijn. Alles uiteraard nog wel geschikt voor consumptie. In de Puur Noord Nederland keuken van Noorderzon maakt de chefkok er een overheerlijk gerecht van en laten we het hele publiek zien: Deze producten zijn 'Too good to waste'!"
De pannacotta.
"De too good to waste van de dag op het Puur Noord Nederland paviljoen op Noorderzon wordt ondersteund door Too good to waste. Een organisatie die van eten houdt en verspilling haat. Zij maken producten van groente en fruit die anders weggegooid zouden worden."
Het performing arts festival Noorderzon 2013 is nog tot zondag 25 augustus in het Noorderplantsoen in Groningen
Voor meer informatie: www.puurnoordnederland.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport