Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Puur Noord Nederland 'too good to waste' op Noorderzon 2013 is een groot succes

Noorderzon is een supergroot succes. Zowel de organisatie als alle horeca-ondernemers op Noorderzon hebben nu al hun forecast voor het hele festival al gehaald. Pleunie Baarveld,‎ coördinator Puur Noord Nederland bij De Zaai-Ster, doet verslag:

"Ook op het Puur Noord Nederland paviljoen loopt het storm. Hamburgers, gehaktballetjes, tosti's, couscous, stoofpot, het is niet aan te slepen. Elke ochtend bellen de koks ons om te bestellen en nemen wij contact op met onze leveranciers en ook zij schakelen bij om elke dag weer te zorgen dat er voldoende ingrediënten zijn waar de koks mee aan de slag kunnen en dat de barren mooi gevuld blijven."

"De 'Too good to waste van de dag' is ook een groot succes. Van onze telers en producenten ontvangen we voldoende ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. Bijzonder gevormde raja aardappels, courgette, rode peper, te grote blauwe bessen, venkel, geitenkaas, doorgeschoten zomerpostelein, boerenkaas met te grote gaten, verrasme sla (die door de warmte van een paar weken geleden zo enorm snel was gegroeid dat er te veel aanbod was), mini suikermaïs en vanavond wordt zelfs Machedoux sec (= gedroogde machedoux) verwerkt in het Too good to waste gerecht van de dag."

"Wat de afgelopen dagen voorbij is gekomen: kromkommersoep, venkelballetjes, geitenkaas-peterseliesoep (zie foto rechtsboven), tosti's, salade on the side, pannacotta met blauwe bessen saus en een zomerpostelein-stamppotje."

"Speciaal voor dit statement dat we willen maken, vroegen we onze telers en producenten om producten die niet meer geschikt zijn voor retail: producten in een gekke vorm, te groot of juist te klein, deels beschadigd, producten die 'over' zijn. Alles uiteraard nog wel geschikt voor consumptie. In de Puur Noord Nederland keuken van Noorderzon maakt de chefkok er een overheerlijk gerecht van en laten we het hele publiek zien: Deze producten zijn 'Too good to waste'!"


De pannacotta.

"De too good to waste van de dag op het Puur Noord Nederland paviljoen op Noorderzon wordt ondersteund door Too good to waste. Een organisatie die van eten houdt en verspilling haat. Zij maken producten van groente en fruit die anders weggegooid zouden worden."

Het performing arts festival Noorderzon 2013 is nog tot zondag 25 augustus in het Noorderplantsoen in Groningen

Voor meer informatie: www.puurnoordnederland.nl
Publicatiedatum: