Noorderzon is een supergroot succes. Zowel de organisatie als alle horeca-ondernemers op Noorderzon hebben nu al hun forecast voor het hele festival al gehaald. Pleunie Baarveld, coördinator Puur Noord Nederland bij De Zaai-Ster, doet verslag:
"Ook op het Puur Noord Nederland paviljoen loopt het storm. Hamburgers, gehaktballetjes, tosti's, couscous, stoofpot, het is niet aan te slepen. Elke ochtend bellen de koks ons om te bestellen en nemen wij contact op met onze leveranciers en ook zij schakelen bij om elke dag weer te zorgen dat er voldoende ingrediënten zijn waar de koks mee aan de slag kunnen en dat de barren mooi gevuld blijven."
"De 'Too good to waste van de dag' is ook een groot succes. Van onze telers en producenten ontvangen we voldoende ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. Bijzonder gevormde raja aardappels, courgette, rode peper, te grote blauwe bessen, venkel, geitenkaas, doorgeschoten zomerpostelein, boerenkaas met te grote gaten, verrasme sla (die door de warmte van een paar weken geleden zo enorm snel was gegroeid dat er te veel aanbod was), mini suikermaïs en vanavond wordt zelfs Machedoux sec (= gedroogde machedoux) verwerkt in het Too good to waste gerecht van de dag."
"Wat de afgelopen dagen voorbij is gekomen: kromkommersoep, venkelballetjes, geitenkaas-peterseliesoep (zie foto rechtsboven), tosti's, salade on the side, pannacotta met blauwe bessen saus en een zomerpostelein-stamppotje."
"Speciaal voor dit statement dat we willen maken, vroegen we onze telers en producenten om producten die niet meer geschikt zijn voor retail: producten in een gekke vorm, te groot of juist te klein, deels beschadigd, producten die 'over' zijn. Alles uiteraard nog wel geschikt voor consumptie. In de Puur Noord Nederland keuken van Noorderzon maakt de chefkok er een overheerlijk gerecht van en laten we het hele publiek zien: Deze producten zijn 'Too good to waste'!"
De pannacotta.
"De too good to waste van de dag op het Puur Noord Nederland paviljoen op Noorderzon wordt ondersteund door Too good to waste. Een organisatie die van eten houdt en verspilling haat. Zij maken producten van groente en fruit die anders weggegooid zouden worden."
Het performing arts festival Noorderzon 2013 is nog tot zondag 25 augustus in het Noorderplantsoen in Groningen
Voor meer informatie: www.puurnoordnederland.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis