Nieuwe oogst pastinaken bij Van Vilsteren

Deze week heeft Anton van Vilsteren de eerste pastinaken van dit seizoen geoogst en afgeleverd. De laatste jaren is zijn areaal peen langzaam vervangen door pastinaken en wortelpeterselie. Dit jaar teelt Anton voor het eerst sinds hij gestart is met biologische teelt (2001) geen peen meer. "Het is moeilijk om je met peen te onderscheiden in de markt. Dat is ook biologische al echt een bulkmarkt geworden. Pastinaken en Wortelpeterselie zijn zogenaamde vergeten groentes, die nu volop in de belangstelling staan door hernieuwde aandacht voor gevarieerd en gezond eten en veel televisie aandacht."


Anton toont de eerste pastinaken.

Corrie en Anton van Vilsteren hebben een biologische akkerbouw en vollegrondsgroentebedrijf in de Noordoostpolder en zijn lid van Coöperatie Nautilus die de afzet van de biologische groenten voor hen verzorgt. Naast de eigen producten, maakt Anton ook veel groenten van bio-collega's klaar voor de markt. Daarvoor is in 2007 een grote opslag- en verwerkingsschuur gebouwd. Een toegewijde ploeg medewerkers maakt daar (bijna) jaarrond koolsoorten, pastinaken, wortelpeterselie, uien en aardappelen klant specifiek klaar voor de vele klanten uit binnen en buitenland.


Anton verpakt de producten op zijn eigen bedrijf.

Voor meer informatie:

Anton van Vilsteren
Sloeweg 18
8316 PL Marknesse
06 53210187
vilsteren@wxs.nl
www.biotoon.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.