Guido ten Hengel, versinkoper La Place:

"Inkopen bio-AGF wordt soms beperkt door het beschikbare volume"

Tholen - Het aantal vestigingen van La Place is inmiddels de 230 gepasseerd. In de V&D Warenhuizen, langs snelwegen en in winkelcentra, maar ook bij Duinrell, in bedrijfsrestaurants, op Schiphol en op grote evenementen zijn de restaurants van La Place te vinden. Jaarlijks ontvangt de keten meer dan 35 miljoen bezoekers. Guido ten Hengel is al jaren verantwoordelijk voor de gehele versinkoop van La Place, inclusief aanverwante logistiek. Hoe kijkt hij aan tegen de inkoop van biologische AGF-producten?

"Ik probeer zoveel als mogelijk is, lokaal in te kopen, wat wel over heel Nederland wordt gedistribueerd. Waar het mogelijk is, kopen wij onze producten biologisch in, maar daarbij worden we enigszins beperkt door het beschikbare volume. Zo kopen wij jaarlijks zo'n 750 ton appelen in voor industriële verwerking, maar biologisch krijg ik die nergens in Nederland te pakken. Ook worden we af en toe beperkt door de prijs van het biologisch product, maar de belangrijkste factor blijft smaak. Wanneer het bio-product niet beter smaakt, komt het niet in het assortiment", zegt Guido, stellig.

Voor meer informatie:

Guido ten Hengel
La Place
Guido.ten.hengel@laplace.nl
www.laplace.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.