Een miljard mensen over de hele wereld is vegetarisch. De trend naar veganisme is groeiende. Hier zal ook de BioFach in 2014 op inspelen met een speciale categorie 'Vegan' in de noviteitenstand.
Diëten zijn nauw verbonden met leefstijlen. Het consumptiepatroon van een groeiend aantal mensen is echter niet alleen gebaseerd op het genot of ze gezondheid, maar ook op hun waarden. Dit bijvoorbeeld vaak het geval wanneer men bewust geen vlees of dierlijke producten eet. Uit gegevens die door het Allensbach Institute verzameld zijn, blijkt dat het aantal vegetariërs in Duitsland momenteel op ongeveer 7 miljoen mensen geschat wordt en 700.000 van hen is veganistisch. Vergeleken met 20 jaar geleden zijn er 15 keer zoveel vegetariërs en veganisten in het land.
Elke dag worden 2000 mensen vegetariër, volgens de Vegetarian Association. Het aantal vegetariërs in de wereld wordt momenteel geschat op een miljard. India is de koploper, 20 tot 40 procent van de totale bevolking (tot zo'n 200 miljoen burgers) is vegetariër.
Uiteraard merkt ook de BioFach deze ontwikkelingen op. Daarom zal tijdens de BioFach 2014 van 12 tot en met 15 februari een aparte categorie voor veganistische producten ingericht worden in de 'Novelty Stand'. In 2013 presenteerden 479 van de 2413 exposanten tijdens de BioFach soortgelijke producten. Vegetarisch of veganistisch betekent niet altijd automatisch dat de producten biologisch zijn, maar de biologische sector biedt waarschijnlijk de grootste verscheidenheid aan producten voor de liefhebbers van deze levensstijl.
Voor meer informatie: www.biofach.de
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Nieuw op BioFach 2014: categorie 'Vegan' in noviteitenstand
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"
- 2023-09-14 Ontdek de nieuwste trends en smaken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023: 2 en 3 oktober
- 2023-09-13 Erfbijeenkomst: Hoe ziet de toekomst van een agrarisch bedrijf eruit?
- 2023-09-13 Biologische sector bijeen in Augsburg
- 2023-09-13 Biodyneren in de nazomer
- 2023-09-12 Bezoek een kas in België als groep of vereniging
- 2023-09-12 Bio-boerderijen openen deuren tijdens Rotterdam de boer op!-dagen
- 2023-09-12 Fermenteren en eetbare wilde planten ontdekken
- 2023-09-08 Aardappelspektakel Potato Europe 2023 internationaler dan ooit
- 2023-09-08 "We kunnen best naar een ecologisch verantwoord eetpatroon"
- 2023-09-07 Jaarlijks Transitiecafé Consumptiegoederen: 18 september
- 2023-09-07 Meino Smit geeft lezing in bibliotheek Boxtel: 20 september
- 2023-09-06 Nieuwe rassen, groenteconcepten en demonstraties tijdens Bejo Open Dagen