Nieuw op BioFach 2014: categorie 'Vegan' in noviteitenstand

Een miljard mensen over de hele wereld is vegetarisch. De trend naar veganisme is groeiende. Hier zal ook de BioFach in 2014 op inspelen met een speciale categorie 'Vegan' in de noviteitenstand.

Diëten zijn nauw verbonden met leefstijlen. Het consumptiepatroon van een groeiend aantal mensen is echter niet alleen gebaseerd op het genot of ze gezondheid, maar ook op hun waarden. Dit bijvoorbeeld vaak het geval wanneer men bewust geen vlees of dierlijke producten eet. Uit gegevens die door het Allensbach Institute verzameld zijn, blijkt dat het aantal vegetariërs in Duitsland momenteel op ongeveer 7 miljoen mensen geschat wordt en 700.000 van hen is veganistisch. Vergeleken met 20 jaar geleden zijn er 15 keer zoveel vegetariërs en veganisten in het land.

Elke dag worden 2000 mensen vegetariër, volgens de Vegetarian Association. Het aantal vegetariërs in de wereld wordt momenteel geschat op een miljard. India is de koploper, 20 tot 40 procent van de totale bevolking (tot zo'n 200 miljoen burgers) is vegetariër.

Uiteraard merkt ook de BioFach deze ontwikkelingen op. Daarom zal tijdens de BioFach 2014 van 12 tot en met 15 februari een aparte categorie voor veganistische producten ingericht worden in de 'Novelty Stand'. In 2013 presenteerden 479 van de 2413 exposanten tijdens de BioFach soortgelijke producten. Vegetarisch of veganistisch betekent niet altijd automatisch dat de producten biologisch zijn, maar de biologische sector biedt waarschijnlijk de grootste verscheidenheid aan producten voor de liefhebbers van deze levensstijl.

Voor meer informatie: www.biofach.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven