Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappelrooidag trekt 150 bezoekers

Zorgboerderij 'De Boerderij heet nu Boerderij GroeiZaam

Tholen - De Aardappelrooidag op zorgboerderij 'De Boerderij' aan de Pilotenweg 7A in Emmeloord heeft afgelopen vrijdag 150 deelnemers getrokken. "Het was een erg geslaagde dag. Tijdens de Aardappelrooidag is de nieuwe naam van De Boerderij onthuld: 'Boerderij GroeiZaam'. En bezoekers konden niet alleen zelf hun verse aardappelen oogsten, maar kregen ook de kans om eigen kleinfruit en bloemen te plukken in de zelfpluktuin.


Links de onthulling van de nieuwe naam en rechts wat jonge bezoekers van de Aardappelrooidag.

"De Aardappelrooidag is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden. We doen dit nu al vijf jaar en trekken altijd veel bezoekers", vertelt Krispijn van den Dries. De bio-teler is al 2,5 jaar actief als bedrijfsleider bij de zorgboerderij. Op Boerderij GroeiZaam worden 40 verschillende biologische groenten en fruit geteeld. Er zijn 33 cliƫnten werkzaam met een verstandelijke beperking of met psychische problemen. Boerderij GroeiZaam is vooral gespecialiseerd in de teelt van droogboontjes. "We hebben momenteel onder andere kievitsbonen, Friese Woudbonen en Indianenbonen. De laatste soort zijn kleine zwarte boontjes."


Deze jonge aardappelrooier wordt geholpen bij het vullen van zijn aardappelzak. (In het midden Krispijn).

Krispijn geeft aan dat er vooral veel consumenten uit de buurt op de Aardappelrooidag afgekomen zijn. "Zij hebben lekker met hun handen in de klei gewroed en zelf Agria's en rode Raja's bij elkaar gezocht in de grond. Men mocht deze twee rassen naar hartenlust oogsten voor 1 euro per kilogram." Ook was er een groep aanwezig van de Groenteclub uit Bussum. "Wij leveren groenten aan dit voedselcollectief en zij vonden dit een mooie gelegenheid om eens op De Boerderij te komen kijken."


Zelfpluk van kleinfruit.

Voor meer informatie:

Krispijn van den Dries
Boerderij GroeiZaam
Pilotenweg 7A
8303 EG Emmeloord
0527 252736
www.zorgboer.nl