Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Weer drie dagen lang ons verhaal kunnen uitdragen"

Lowlands-missie van Vrij Voedsel zeer geslaagd

Tholen - Vrij Voedsel heeft een geslaagd festivalweekend achter de rug. Vrij Voedsel stond met haar gluten- en lactosevrije bio-gerechten voor het festival voor het tweede jaar op rij op Lowlands. "Het was absoluut weer een groot succes. Qua drukte was het vergelijkbaar met vorig jaar. Veel festivalgangers gaven aan dat ze het super vonden dat we er weer stonden", zo reageert Zoë Verloop van Kookstudio De Laurier enthousiast.


Drukte bij Vrij Voedsel.

Kookstudie De Laurier uit Amsterdam is de grondlegger van Vrij Voedsel. Zoë besloot in 2012 om in te springen op de behoefte van de festivalgangers aan bewuste voeding. "Ik merkte dat de vraag naar allergievrij voedsel groeide en ben hiermee aan de slag gegaan. We hebben nu weer drie dagen lang ons verhaal kunnen uitdragen. Ik kan dan ook zeggen dat onze Lowlands-missie zeer geslaagd is."


De biologische pasta was ook dit jaar erg in trek.

Dit keer was er naast pasta ook risotto met geroosterde groenten als hoofdgerecht verkrijgbaar. "De risotto was erg populair, evenals de chips met salsadip en de haverbrood met hummus. We hebben het aanbod bewust iets uitgebreid vergeleken met vorig jaar." Zoë geeft aan dat veel festivalgangers iedere dag bij Vrij Voedsel terugkwamen. "Dat is erg leuk om te merken en toont aan dat ze enthousiast zijn over ons concept. Vrij Voedsel is echt bedoeld voor mensen die lekker willen eten op een festival."


Deze festivalganger ging voor de zwarte risotto.

Zoë communiceerde via het onderstaande bord wie de leveranciers van de producten waren. "We hebben gelukkig goed ingekocht. Het was nog maar even afwachten hoe alles ging lopen, aangezien de weersomstandigheden heel anders waren dan vorig jaar. Toen was het bloedheet. Nieuwe leverancier is de Bio Kweker. We zoeken naar de juiste partners en kijken echt naar wat zij toevoegen aan de gerechten die we willen maken."


Een overzicht van de leveranciers.

Voor meer informatie: www.delaurier.nl en www.facebook.com/vrijvoedsel