Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij belonen telers die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken"

Frambozen vliegen de deur uit bij Organic Food For You

Tholen - "Helemaal gruwelijk zat zijn we het! Wie heeft nog afzet voor onze bio-frambozen? Te gek voor woorden dat die niet opgegeten worden!", zo luidde de oproep van RaspberryMaxx-teler Henny van Bergeijk op twitter afgelopen donderdag 8 augustus. Om haar eerdere post nog wat extra kracht bij te zetten plaatste Henny ook de volgende tweet: "Hoe kan ik dit nu netjes zeggen. Grrr. We hebben zoveel frambozen en zo lekker en toch kunnen jullie niet meegenieten! #handelbepaalt." Dit bracht Eric Verduin van Organic Food For You op het idee om een speciale actie op touw te zetten in hun vier winkels: "@RaspberryMaxx: Doe een leuk voorstel!". Zo werd binnen no-time een grote frambozenactie op touw gezet in de winkels in Amsterdam, Laren en Bergen.



Een bakje frambozen kost nu 1,99 euro in plaats van 4,25 euro en de frambozen vliegen de deur uit. "We hebben vrijdag en zaterdag in totaal 1200 doosjes verkocht", vertelt Eric Verduin vanuit de auto. Hij is dinsdagmiddag (13 augustus) zelf een nieuwe lading versgeplukte frambozen op gaan halen bij RaspberryMaxx in Venlo. "Ik heb nog eens 100 trays opgehaald en deze frambozen raken we ook in twee dagen kwijt."


Hoofd boven maaiveld uitsteken

De actie loopt dus echt storm. "We bieden de frambozen nu tegen een lage prijs aan omdat er weinig marge op zit. Dit omdat we de afzet rechtstreeks met de teler regelen, zonder tussenhandel. Wij vinden het leuk om dit soort initiatieven op deze manier te ondersteunen. En wij profiteren er zelf ook van. Dankzij deze actie is de kwaliteit van de frambozen in onze winkel nu beter en constanter dan wanneer we ze van de groothandel betrekken. Wij willen eigenlijk alleen de frambozen van RaspberryMaxx." Bij Organic Food For You worden incidenteel grotere partijen rechtstreeks van de producent betrokken. "Hiermee willen we telers die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken belonen. Negentig procent van ons aanbod komt van de groothandel en de andere 10% betrekken we lokaal. Dit is dus echt de kers op de taart en hier kunnen we goede acties mee doen."



Eric betreurt het dat veel andere winkels pronken met termen als 'dagelijks vers uit de streek/van de boer. "Dat is de grootste onzin die er bestaat. Dat gaat gewoon niet. Wie houdt wie nu voor de gek? Je kunt als winkel niet dagelijks komkommers van de teler om de hoek aanbieden." De winkelier is van mening dat men het niet mooier moet maken dan het is. "Dit heeft de uitholling van de begrippen duurzaamheid en biologisch tot gevolg. Wij doen bij Organic Food For You gewoon wat wij denken dat goed is. Eerlijk duurt het langst."

Voor meer informatie:

Eric Verduin
Organic Food For You
[email protected]
www.organicfoodforyou.nl

Henny van Bergeijk
RaspberryMaxx
Steenoven 28
5768 PK Meijel
06 43037088
[email protected]
www.raspberry-maxx.nl