Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenië exporteert 90% van de biologische productie

In Roemenië werken 26.390 boeren volgens de biologische richtlijnen. Dit gebeurt op 450.000 hectare. Er zijn 103 bedrijven actief in de verwerking van bio-producten en 211 in de commercieële sector. Eind juni is de financiële steun voor kleine bedrijven met 0,3 tot 5 hectare van 450 tot 540 euro toegenomen.



De binnenlandse consumptie van biologisch voedsel in Roemenië is nog steeds erg laag in vergelijking met andere Europese landen. Zo'n 90% van de biologische productie van Roemenië wordt verkocht aan Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen. De Roemeense export stijgt al jaren en heeft inmiddels de drempel van 100 miljoen euro per jaar overschreden. De belangrijkste exportproducten zijn graan, fruit, honing en een aantal verwerkte producten, zoals zonnebloemolie en raapzaadolie. Tegelijkertijd is de invoer aanzienlijk toegenomen: van 5 miljoen euro in 2007 naar 75 miljoen in 2011.

Bron: OrganicNews
Publicatiedatum: