Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overzicht wijziging in Verordening (EG) Nr. 1235/2008 Importvoorwaarden

In verordening (EG) nr. 1235/2008 staan voorwaarden genoemd over het invoeren van biologische producten van buiten de EU. In bijlage III, IV van deze verordening vinden regelmatig wijzigingen plaats die van invloed kunnen zijn voor uw importen vanuit derde landen.

Skal Biocontrole meldt dat de volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

  • Zwitserland: Zwitserse wijn gecertificeerd volgens 'Ordinance on organic farming' is nu ook toegevoegd als gelijkwaardig.
  • Verenigde Staten: Er is een betere definitie gemaakt van oorsprong van het product. Dit is nu verwoord als: "In de Verenigde Staten zijn ingevoerd en in de Verenigde Staten zijn verwerkt of verpakt overeenkomstig de wetgeving van de VS."
  • Er is een nieuwe controle organisatie toegevoegd: IMO.
  • Tunesië: Voor Tunesië is de termijn als erkend derde land met een jaar verlengd tot 30 juni 2014
  • Japan: De termijn dat Japan is opgenomen in de lijst is veranderd tot: niet nader gespecificeerd. Daarnaast zijn er vier nieuwe controle organisaties toegevoegd.
  • India: Eén van de Indische controle organisaties is geschrapt uit de lijst (Natural Organic Certification Agro Pvt. Ltd. (NOCA Pvt. Ltd) IN-ORG-011).
  • Canada: Eén van de Canadese controle organisaties is geschrapt uit de lijst (SAI Global Certification Services Pty Ltd CA-ORG-020).

Bron: Skal Biocontrole

Publicatiedatum: