Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stadsboeren Festival bij Amsterdam Roest: 14 september

Zaterdag 14 september komen stadscultuur en stadslandbouw samen op het Stadsboeren Festival bij Amsterdam Roest. Die dag wordt het beste uit de stad en het lekkerste van net daarbuiten met elkaar verbonden. Food makers, ambachtslieden en creatievelingen die tegen de stroom in denken en daarmee een verandering in de stad of het voedselsysteem teweeg brengen zullen laten zien hoe leuk, groen, duurzaam en origineel Amsterdam is.

Wat?

Het terrein van Roest is van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gevuld met food trucks, een boerenvlooienmarkt, muziek, workshops, spoken word artiesten en echte boeren voor een meet & greet. Ook kleine stadsboertjes kunnen zich uitleven en onder andere gezichtjes maken in pompoenen, wilde bloemenkunst maken en boomhutten bouwen.


Waarom?

Stichting Stadsboeren viert met dit festival een wederom succesvol stadsboerenjaar én – misschien nog wel belangrijker: dat stadslandbouw zich uitbreidt, op steeds meer plekken en in steeds meer steden. In elke stadsbewoner schuilt tegenwoordig wel een beetje een stadsboer.

Meedoen?

Omdat de organisatoren graag een podium willen bieden voor nog onontdekte ambachtslieden, jonge ontwerpers en verfijnde neuzen, zijn er nog plekken vrij. Aanmelden kan via: [email protected].

Facebook

Op deze Facebook-pagina zal de komende tijd steeds meer bekend maken over het festival. Met wie de organisatie gaat samenwerken (bijvoorbeeld met Sunday in The Village en Kimchi Radio), wie er komen grillen, spelen, live painten, vermaken, knippen en welke spullen je absoluut niet missen mag.

Over Stadsboeren

Stichting Stadsboeren geeft sinds drie jaar tijdelijke invulling aan braakliggende binnenstedelijke bouwterreinen door middel van mobiele ecologische groente-, fruit- en bloementuinen. De moestuinen, in de Bellamytuin en bij Amsterdam Roest, zijn open voor publiek en vervullen een sociale, educatieve en bindende functie in de stad.

Zaterdag 14 september, van 11:00 tot 01:00 uur, toegang gratis. Amsterdam Roest - Jacob Bontiusplaats Amsterdam.

Voor meer informatie: www.stadsboeren.org
Publicatiedatum: