Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw kookboek: 'Herfst-Een goede planning is het halve werk'

Hoe voorkom je de dagelijkse stress van: 'Wat eten we vandaag?'. Dit kan met het kookboek 'Herfst - Een goede planning is het halve werk', geschreven door Iris Boonstoppel. In het kookboek staan snelle en makkelijke recepten waarin zo veel mogelijk Nederlandse seizoensproducten worden gebruikt. Het boek dient als leidraad en inspiratie voor mensen die weinig tijd hebben om te koken. In de maanden september, oktober en november vind je per week van maandag tot en met zondag no nonsens recepten voor de dagelijkse keuken. Met de beschreven recepten kun je ook zonder potjes en pakjes razendsnel koken. Zelfs zonder bouillonblokjes en slasaus. Wat je van dichtbij haalt is lekker en wat puur is, is nog lekkerder!

Doordat de meeste groenten en fruit het hele jaar door te koop zijn, zijn veel consumenten zich er niet meer van bewust welke groenten en welk fruit bij welk seizoen horen. Waarom zou je in maart al asperges uit Peru eten als je een aantal weken later voldoende aanbod aan Hollandse asperges hebt?En stel je eens een supermarkt voor waar op 95% van alle producten 'kunstmatig' staat. Zo zouden de meeste supermarkten er op dit moment eigenlijk uit moeten zien. Maar wij plakken op producten die niet kunstmatig zijn een sticker 'biologisch'. Is dat logisch? Nee, wij leven namelijk, anno nu, in een verkeerde 'voedsel wereld'. Biologische producten zijn echter zoals producten horen te zijn – puur en zonder kunstmatige toevoegingen. Het is vreemd dat we hiervoor een aparte productgroep nodig hebben. Biologische producten zijn op zich ook niet duurder, maar niet biologische producten worden door kunstmatige toevoegingen zo goedkoop mogelijk gehouden. Dit kookboek moedigt mensen aan vaker biologische producten te kopen. Op de ingrediëntenlijsten van de recepten vind je dan ook regelmatig biologische producten.

'Herfst - Een goede planning is het halve werk' laat zien dat je ook met seizoensproducten lekkere, maar zeker ook makkelijke en snelle gerechten kunt bereiden. En hoe je met behulp van een aantal 'snelle tips' tijd kunt besparen en dat je zelfs met biologische ingrediënten niet duurder uit bent.

Meer informatie over het kookboek 'Herfst - Een goede planning is het halve werk' en de recepten is te vinden op www.iriskookt.blogspot.nl.
Publicatiedatum: