Plannen voor biologische tuin in stadion van honkbalclub San Francisco Giants

De professionele Amerikaanse honkbalclub San Francisco Giants is van plan om een biologische tuin te installeren in het midden van hun stadion. Zelfs president Obama vond dit plan het vermelden waard in een speech. Hierin complimenteerde hij het team voor het winnen van de '2012 World Series'.

De tuin zal ongeveer 3000 vierkante meter groot worden. Hij zal ingericht worden in een gedeelte van het stadion dat nu vooral gevuld is door beton. Het wordt de eerste professionele sportlocatie in de VS met een dergelijke faciliteit.

De groenten en fruit uit de tuin zullen gebruikt worden voor de cateringactiviteiten in en rondom het stadion en in het restaurant waar klanten terecht kunnen voor ontspanning. Ook zal het dienen als 'klaslokaal'.De Giants werken samen met Bon Appetit Management, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor vernieuwingen aan het stadion sinds 2000. De hoop is dat de bouw van de tuin buiten het seizoen om zal worden afgerond, zodat de tuin klaar is voor de start van het nieuwe seizoen in 2014.

Het liefst willen ze een muur maken die van de ene kant transparant is (vanuit de tuin gezien). Vanaf het veld moet de muur donker van kleur zijn (in het gezichtsveld van de slagman).

Bron: PSFK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.