Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kleinschalig, biologisch bedrijf past eigenlijk meer bij ons"

Recreatieve bio-boerderij Geertjes Hoeve opent volgend voorjaar

In het Utrechtse Haarzuilens wordt volgend voorjaar een zogenoemde recreatieve boerderij geopend. Op de boerderij wordt gewoon geboerd, maar er is ook ruimte voor educatie en recreatie.

Zo kunnen belangstellenden helpen op het erf of les krijgen over het boerenleven. De recreatieve boerderij met de naam Geertjes Hoeve wordt gerund door Rick en Anne van Rein. Zij willen de kloof tussen de stad en het platteland kleiner maken.

"Een kleinschalig, biologisch bedrijf past eigenlijk meer bij ons en eigenlijk meer bij deze tijd", zegt Rein. "Mensen willen steeds meer weten over waar hun voedsel vandaan komt en op zo'n bedrijf als dit kan je dat zien."

Recreatie

Geertjes Hoeve is één van drie boerderijen in Haarzuilens die in 2009 leegstonden en hun oorspronkelijke functie waren verloren. De gemeente Utrecht wilde het gebied aantrekkelijker maken voor recreanten en ging op zoek naar ondernemers die recreatiebedrijven in de boerderijen wilden beginnen.

Voordat Geertjes Hoeve open kan, moet de boerderij eerst nog verbouwd worden. Een recreatieve boerderij in Zoeterwoude bij Leiden is al een enorm succes.

Bron: RTV Utrecht
Publicatiedatum: