Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerhard van den Broek, Patron Cuisinier van Landgoed Rhederoord:

"Gebruik bio-producten versterkt ons hele concept"

Tholen - Gerhard van den Broek is de Patron Cuisinier van Landgoed Rhederoord in De Steeg. Hij is vanaf begin 2003 werkzaam en voert sinds vier jaar de dagelijkse leiding samen met Sander te Winkel en Bart-Jan Hallers. In de landgoedkeuken op Landgoed Rhederoord wordt elke dag gekookt door koks die gaan voor de echte pure smaak van biologische producten. "Het concept sprak me erg aan en ik was echt toe aan iets anders. Hier kan ik echt veel passie in mijn werk stoppen", vertelt Gerhard.


Gerhard achter de barbeque. OSP Zakelijke Horeca kreeg onlangs de 'Falco Eleonorae Award' uitgereikt op landgoed Rhederoord. Na de uitreiking genoten de gasten van een uitgebreide barbecue.

Het landgoed beschikt over 22 hotelkamers en men kan er terecht voor zowel zakelijke als particuliere bijeenkomsten, zoals trainingen op managementniveau. Ook worden er regelmatig bruiloften gehouden op Rhederoord. De chef-kok benadrukt dat het gebruik van biologische producten erg goed bij Rhederoord past. "Bio hoort hier gewoon en dit versterkt ons hele concept."


Het landhuis op Landgoed Rhederoord.

In het restaurant wordt niet met een vaste kaart gewerkt. De gasten kunnen er zelfs voor kiezen om samen met de chef een menu samen te stellen dat geheel naar hen wens is. "Hierbij luister ik heel goed naar wat de gast wel en niet wil. Ze mogen aangeven wat ze wel niet lusten en dan ga ik ermee aan de slag. Belangrijk voor mij is dat de gerechten spannend én herkenbaar zijn." Gerhard krijgt soms heel bijzondere verzoeken. Zo heeft hij al eens een zes gangen veganistisch diner moeten bereiden. "Dit vind ik echt een leuke uitdaging. Ze me maar voor het blok." De chef-kok vindt het ook leuk om mensen op het verkeerde been te zetten. "Dit kan bijvoorbeeld door een ogenschijnlijk simpel broodje hamburger op het menu te zetten, maar deze heel exclusief te bereiden."


Een stukje van de tuin van het landhuis.

In de keuken wordt creatief gewerkt met seizoensproducten, bio-producten en producten die op het landgoed zelf of in de omgeving van het landgoed geproduceerd worden. "De meerwaarde van streekproducten wordt soms helaas nog onderschat." Gerhard vreest ook voor een toename van het gebruik van overzeese producten. Hij is bang dat dit een gevolg zal zijn van een verdere groei van de sector. "Dat zou ik echt zonde vinden. Het is belangrijk om je ook te focussen op wat de buurman doet."


Eén van de moestuinen van het landgoed.

Voor Gerhard is het essentieel om van alle ingrediënten exact te weten waar het vandaan komt. Daarom werkt hij veelal met dezelfde leveranciers. Udea voorziet het landgoed van droge kruidenierswaren en het vlees en de snack komen onder andere van Eco Fields. De gasten kunnen ook genieten van het biologische brood van de lokale bakker Ton van Otterloo. Deze bakker won eerder dit jaar met zijn Halls desem volkorenbrood de verkiezing 'Beste Brood van Nederland'.
 
Voor meer informatie:

Gerhard van den Broek
Landgoed Rhederoord
Parkweg 19
6994 CM De Steeg
026 4959104
[email protected]
www.rhederoord.nl