"De flexitariër kan op vakantie nog wel wat hulp gebruiken", concludeert Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. "Hoe kook je makkelijk op de camping? Wat zijn lekkere vegetarische gerechten op de menukaart? Waar koop je goeie vleesvervangers? Op vakantie moeten flexitariërs dat opnieuw uitvinden en kiezen ze vaker voor vlees." De wil om vlees af te wisselen met vegetarisch is er wel: 35% van de mensen vindt elke dag vlees op vakantie meer luxe dan noodzaak en 13% eet vaker vlees dan ze zouden willen.
Nederlander wordt dikker op vakantie en drinkt te veel
Nederlanders eten sowieso anders op vakantie. Bijna 42% heeft een hoger gewicht na de vakantie. Niet zo gek als blijkt dat voor 43% te veel eten de grootste valkuil is. Ongezond eten (28%), te veel snacken (27%) en te weinig gevarieerd eten (15%) zijn eveneens verleidingen waar veel Nederlanders voor vallen. Ook de drank vloeit rijkelijk: 30% van de Nederlanders geeft aan te veel alcohol te drinken op vakantie.Duitsland heeft lekkerste vlees
Voor fervente vleesliefhebbers is Duitsland het absolute walhalla. Maar liefst 56% van de Nederlanders geeft aan dat Duitsland het lekkerste vlees biedt. Echte vleeseters kunnen daarnaast hun hart ophalen in Frankrijk (21%), Griekenland (19,5%) en Oostenrijk (15,5%).Met name in Italië zijn er volgens dit onderzoek lekkere vegetarische gerechten te krijgen (22%), gevolgd door Spanje (12%), Frankrijk (10%) en Griekenland (10%). De Aziatische keuken biedt van alle 'wereldkeukens' volgens 30% van de mensen de meeste keuze aan vegetarische gerechten en scoort daarmee het hoogst .