Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek- en innovatieplatform TP Organics officieel erkend door Europese Commissie

De Europese biologische sector krijgt erkenning als een belangrijke speler in de ontwikkeling van de Europese economie en als aanjager van innovatie. De toekenning van de officiële 'technology platform'-status door de Europese Commissie is gereserveerd voor vooraanstaande Europese innovatieplatforms. De ETP's (European Technology Platforms) zullen ook geraadpleegd worden bij het bepalen van prioriteiten voor toekomstig EU-onderzoek.

"Dit is een geweldig moment voor biologisch in Europa", zegt Marco Schlüter, hoofd van het TP Organics secretariaat. "De erkenning van TP Organics door de Commissie is een duidelijk teken dat de biologische sector een plaats innneemt in de discussies tussen de ETP's over de nog te definiëren Europese onderzoeksprioriteiten. Evenals de vormgeving van het Europese onderzoeks- en innovatielandschap."

"Ik wil graag iedereen die bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van TP Organics bedanken, met name Landbouwcommissaris Cioloş en Paoklo De Castro, voorzitter van de landbouwcommissie van het Europees Parlement. Zij hebben van begin af aan erkend dat TP Organics een belangrijke bijdrage kan leveren aan de Eu-strategieën", concludeerde hij.

Het doel is om de innovatie- en concurrentiekracht en de duurzaamheid van de agrarische sector in Europa te verhogen. "Ik ben ervan overtuigd dat de biologische sector een groot potentieel heeft om bij te dragen aan deze doelstellingen. Daarom is de erkenning van TP Organics cruciaal voor de coördinatie van de behoeften van de sector en om te zorgen voor een goede verspreiding en uitwisseling van kennis."

TP Organics werd in 2007 geïnitieerd door IFOAM EU en ISOFAR; het secretariaat van TP Organics is gevestigd in het hoofdkantoor van IFOAM EU.

Kijk voor meer informatie op www.tporganics.eu.
Publicatiedatum: