Nijmegen domineert, Amsterdam ontbreekt bij tussenstand beste vegetarische gerecht
Het is nog steeds mogelijk om restaurants te tippen. Pas in augustus zal de balans worden opgemaakt. "Je kunt fantastisch koken met groenten. Maar de restaurants waar echt goed gekookt wordt zonder vlees en vis zijn op één hand te tellen", zegt Van Dinther, die wekelijks restaurants bespreekt in het Volkskrant Magazine. Hij hoopt dat het publiek hem de weg kan wijzen. De nominaties kunnen worden gedaan op deze website.
De verkiezing voor het beste vegetarische gerecht vindt plaats in de aanloop naar derde editie van De Vegetarische Restaurantweek. De huidige top 10 bestaat uit (in willekeurige volgorde): De Eetstee (Amersfoort), De Hagedis (Den Haag), Kop van het Land (Dordrecht), Il Mediterano (Etten-Leur), Vlam in de Pan (Haarlem), De Vereeniging, Blixem, Voorheen Slagerij de Jong (allen Nijmegen), De keuken van het Gastmaal (Utrecht) en Klavertje Vier (Vierhouten).
De Vegetarische Restaurantweek wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 13 oktober. Vorig jaar waren onder de deelnemende restaurants 12 zaken sterrenrestaurants. Dit jaar wordt een selectie worden gemaakt van 150 restaurants met een goede vegetarische kaart. De winnaars van de verkiezing van het beste vegetarische gerecht zullen ook voor deelname aan De Vegetarische Restaurantweek worden uitgenodigd. Tijdens deze week kan men bij de restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische gerechten, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu's kosten 25 euro; in het hoogsegment is dit 40 euro.