
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nederlandse exposanten verdiepen zich in de Spaanse markt tijdens Organic Food Iberia
- "Biologisch telen is niet altijd gemakkelijk en de werkdruk is enorm"
- "Zomerreductie houdt paddenstoelenaanbod in balans"
- "Maatwerkoplossing hoge WW-premie seizoensarbeid noodzakelijk"
- Vier verschillende zeewierondernemers winnen Seaweed Innovation Challenge
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Nijmegen domineert, Amsterdam ontbreekt bij tussenstand beste vegetarische gerecht
Het is nog steeds mogelijk om restaurants te tippen. Pas in augustus zal de balans worden opgemaakt. "Je kunt fantastisch koken met groenten. Maar de restaurants waar echt goed gekookt wordt zonder vlees en vis zijn op één hand te tellen", zegt Van Dinther, die wekelijks restaurants bespreekt in het Volkskrant Magazine. Hij hoopt dat het publiek hem de weg kan wijzen. De nominaties kunnen worden gedaan op deze website.
De verkiezing voor het beste vegetarische gerecht vindt plaats in de aanloop naar derde editie van De Vegetarische Restaurantweek. De huidige top 10 bestaat uit (in willekeurige volgorde): De Eetstee (Amersfoort), De Hagedis (Den Haag), Kop van het Land (Dordrecht), Il Mediterano (Etten-Leur), Vlam in de Pan (Haarlem), De Vereeniging, Blixem, Voorheen Slagerij de Jong (allen Nijmegen), De keuken van het Gastmaal (Utrecht) en Klavertje Vier (Vierhouten).
De Vegetarische Restaurantweek wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 13 oktober. Vorig jaar waren onder de deelnemende restaurants 12 zaken sterrenrestaurants. Dit jaar wordt een selectie worden gemaakt van 150 restaurants met een goede vegetarische kaart. De winnaars van de verkiezing van het beste vegetarische gerecht zullen ook voor deelname aan De Vegetarische Restaurantweek worden uitgenodigd. Tijdens deze week kan men bij de restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische gerechten, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu's kosten 25 euro; in het hoogsegment is dit 40 euro.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025