Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verslag drukbezochte open dag De Bolster

Alle uren aan voorbereiding, poetsen, gras maaien, vegen en koken waren niet voor niets; De Bolster heeft afgelopen zaterdag 13 juli een erg mooie open dag gehad! Karin Brummel doet verslag: "Het was een zonovergoten dag, wat vergeleken met het koude, regenachtige weer van vorig jaar een verademing was. De bezoekers genoten ook volop. Velen stonden versteld hoeveel werk er achter de zaadjes zit. De rondleidingen waren dus een ware 'eye-opener' die geïnteresseerden stukje bij beetje langs de productiekolom voerden."



Dat je er met het oogsten van zaden nog lang niet bent, bleek ook tijdens de rondleidingen in het pand, zo geeft ze aan. "In de zaadschoning worden zaden met een afwijkende kleur van de partij gescheiden, vuil zoals zand en takjes worden uit de zaden gezeefd. Daarnaast worden sommige soorten op grootte van de zaden gesorteerd, om een gelijkmatige opkomst van de plantjes te genereren. Nadat de partijen geschoond zijn, is het tijd voor het inzetten van kiemproeven om de kwaliteit van de zaden te beoordelen. Pas als al deze fases succesvol zijn doorlopen, kunnen de zakjes worden afgevuld en zijn ze klaar voor verzending. Hier komt dus een hoop arbeid bij kijken!"



Ze geeft aan dat het ook mooi weer was om op het land uitleg over de bloemen, de groenten en kruiden te krijgen. "En natuurlijk mocht de veredeling van tomaten, courgettes en pompoenen niet ontbreken. De zelfgemaakte courgettesoep vond vervolgens gretig aftrek om de trek na alle indrukken te stillen."



Bekijk ook deze video-impressie:

Publicatiedatum: