Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 20 juli op de Soestermarkt

Proeverij in plaats van competitie 'Beste Aardbei van Nederland'

Oude tijden herleven. Op 4 juli 2010 vond op het Amsterdamse Museumplein een strawberrymob plaats. Toen was Jan Robben nog teler. Hij bleek zijn tijd te ver vooruit. Daarom is hij nu aardbeienpromotor en de hoogste leraar aan zijn eigen Aardbeienacademie.

Nederlandse aardbeientelers maken een geweldig product, maar het gaat onder in het prijsgeweld dat niet alleen een kwestie is van het mooie weer maar ook van de oorlog tussen supermarkten. Daar is voor een teler geen houden aan. Hij kan maar één ding doen: duidelijk maken dat je bij hem nooit misgrijpt naar wat lekkers.Daar een handje bij helpen was het doel van NieuwVers' Op zoek naar de Beste Aardbei van NL. Omdat de Hollandse aardbei het op dit moment erg lastig heeft, gaven veel telers er de voorkeur aan solidair te blijven. Hoewel hun aardbeien op dit moment als rijpe bessen van de planten rollen, wilden ze wilden liever geen onderlinge competitie starten. Fair enough. Het kan ook anders.

Soestermarkt

Daarom besloten Jan Robben, de Soestermarkt, Willem&Drees, Boerenfluitjes en NieuwVers (Urgenda en Foodlog) de handen ineen te slaan. Ditmaal niet op een hip plein in de grote stad maar op een echte mensenmarkt in een echt dorp. Soest is daarom op 20 juli the place to be.

Op de Soestermarkt (elke zaterdagochtend tussen 8:00 uur en 12:00 uur in het winkelcentrum van Soest-Zuid) zijn zaterdag 20 juli van 10:00 uur-12:00 uur verschillende rassen aardbeien te proeven van 'telers met een naam'. Willem Treep en Jan Robben zijn erbij om uit te leggen wie ze teelt, hoe, waarom zo en welke jij waarschijnlijk lekker zult vinden, als je hen vertelt waar je van houdt. Eén ding is zeker: als je naar de Soestermarkt bent geweest weet je voor eeuwig dat aardbeien onderling net zo verschillen als een Renault van een VW en een Audi van een BMW of een Lexus. Of een Levi's van een Versace en een G'sus jeans van een Diesel. Het leuke is alleen dat iedereen de allerlekkerste aardbeien gewoon kan betalen. Je kunt ze in Soest niet alleen proeven, maar ook voor een keurig prijsje in de boodschappentas stoppen.

Voor meer informatie: www.nieuwvers.nu
Publicatiedatum: