Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adopteer nú een biologische appelboom en kom in september oogsten

Over twee maanden kan het weer. Blozende, sappige appelen plukken in de biologische appelboomgaard. De fruittelers heten iedereen welkom bij de jaarlijkse plukfeesten van Adopteer een Appelboom, in september en oktober. Wie straks wil oogsten van zijn eigen adoptieboom, kan nu profiteren van de zomeractie van organisator Bionext.

De adoptiebomen staan in biologische boomgaarden in verschillende delen van het land. Ze worden het hele jaar verzorgd door de biologische fruittelers. Deelnemers aan de actie kunnen kiezen voor een 'eigen boom' met een naambordje of een dagje plukken bij een boom die door de teler wordt aangewezen. Wie vóór 31 augustus een eigen boom met een naambordje bestelt, hoeft geen inschrijfkosten te betalen.

De plukfeesten vormen het jaarlijkse hoogtepunt van de actie Adopteer een Appelboom. De telers hebben voor alle adoptanten een prachtige appeltas, om de biologische appels mee naar huis te kunnen nemen. Naast het oogsten van de eigen boom is er van alles te doen: een ritje met de pluktrein, uitleg van de teler over het werken in de boomgaard en allerlei leuke kinderactiviteiten.
 
De volgende boomgaarden doen mee:
  • 't Gelders Eiland, Lobith (Gelderland)
  • Warmonderhofboomgaard, Dronten (Flevoland)
  • Levels Biofruit, Meijel (Limburg)
  • De Muyehof, Nieuwerkerk (Zeeland)
  • De Olmenhorst, Lisserbroek (Noord-Holland)
  • Het Groene Buitenland, Assendelft (Noord-Holland, alleen plukarrangement)
 
Adopteer een Appelboom heeft als doel om de biologische fruitteelt in het bijzonder en de biologische landbouw in het algemeen stevige wortels in de grond te geven. De biologische landbouw staat garant voor lekker voedsel, een rijke natuur, een schoon milieu en een mooi en gevarieerd landschap. De adoptie van een eigen appelboom is leuk voor kinderen, zodat ze kunnen ervaren waar hun voedsel vandaan komt. Voor grootouders is het een leuk idee om een biologische appelboom aan hun kleinkind cadeau te geven.

Meer informatie over de actie is te vinden op www.adopteereenappelboom.nl.
Publicatiedatum: