Ede wordt de Hoofdstad van de Smaak 2014. Op basis van een indrukwekkend bidbook, een prima presentatie, maar vooral een enorm enthousiasme en draagvlak in de gemeente zelf, heeft de Stichting Week van de Smaak besloten de titel toe te kennen aan de gemeente Ede.
Het motto van Ede is 'Proeftuin op de Veluwe', waarmee zowel de link met voeding en smaak – Ede is deelnemer aan Food Valley – als ook de nauwe relatie met de omgeving wordt benadrukt. De organisatie in Ede bouwt voort op een groot aantal initiatieven die de afgelopen jaren zijn ontstaan en hun bestaansrecht hebben bewezen. Vanuit zowel de gemeente, het bedrijfsleven en diverse ondernemers- en burgerinitiatieven is ondersteuning en medewerking toegezegd. Ede herbergt een aantal gezichtsbepalende ondernemingen zoals DeliXL, maar ook smaakmakers uit de wereld van biologische- en streekproducten zoals De Grote Voort (bekend van de Remeker kaas), Brandrood en Eco Fields. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt.
Kijk voor meer informatie op www.weekvandesmaak.nl.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Herbergt smaakmakers uit de wereld van biologische producten
Ede wordt Hoofdstad van de Smaak 2014
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-06 Van mengteelt tot samenwerking
- 2022-07-06 FiBL presenteert haar nieuwe campus
- 2022-07-06 Extra meelworm op Europees menu, Nederlandse insectenteler ziet groeikansen in Europa
- 2022-07-05 ekaterra benoemt nieuwe CEO en voorzitter
- 2022-07-05 Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021
- 2022-07-05 Houwers Groep en CleanIT Solutions bundelen krachten in CleanIT Group
- 2022-07-01 2,1 miljoen euro voor versnelde uitrol platform met recepten op maat
- 2022-07-01 Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
- 2022-06-30 Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- 2022-06-30 Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions gaan samenwerken
- 2022-06-29 Nieuw laboratorium TLR op Dutch Fresh Port geopend
- 2022-06-24 Bezoekersaantallen Floriade blijven sterk achter
- 2022-06-24 De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- 2022-06-23 Vogelaar Vredehof mag na aanpassingen uitbreidingen
- 2022-06-22 Belgisch vorstenpaar bezoekt BelOrta bij de start hoogseizoen Belgisch zachtfruit
- 2022-06-22 Uit de oude doos: Boerenprotest
- 2022-06-21 Officiële opening Agro Duiveland
- 2022-06-17 Veertigjarig jubileum voor de grootste internationale bio-vereniging Naturland
- 2022-06-17 "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- 2022-06-16 Spack produceert eigen bio-kokosolie in Vietnam