Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meer ruimte nodig om me op andere leuke dingen te kunnen focussen"

Roer gaat om bij VlamInDePan

Tholen - Het roer gaat om bij vegetarisch restaurant VlamInDePan in Haarlem. Femke van den Heuvel heeft begin juli de knoop doorgehakt. "Ik heb acht jaar lang volgens dit concept gewerkt, maar het wordt nu tijd om het nodige te veranderen. Ik heb letterlijk en figuurlijk meer ruimte nodig om me ook op andere leuke dingen te kunnen focussen", vertelt Femke.

Met die leuke dingen doelt ze onder andere op de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition die Femke in januari 2013 in samenwerking met de Fabulous Food Academy gestart is. "De opleiding loopt heel goed en daar wil ik meer mee gaan doen. Ik zit onder andere te denken aan meer gespecialiseerde workshops rondom lekker en gezond eten en specifieke modules voor professionele koks."


Femke in de keuken (oude situatie).

Bij VlamInDePan werd tot nu toe bewust geen vaste kaart gehanteerd. Femke keek elke week naar wat er beschikbaar is en aan de hand daarvan stelde ze de maaltijden samen. Omdat dit concept nu te tijdrovend blijkt te zijn, wordt het aangepast. "Het is en blijft een prachtig concept en ik ben er trots op dat we in 3 top-10-lijsten van beste restaurants van Nederland staan. Daarom zal ik ook nooit helemaal met het restaurant stoppen. Het werk is echter bijna niet over te dragen, omdat ik zelf de maaltijden in elkaar moet zetten en bereiden. Daarom heb ik besloten om in het restaurant met een wat meer vaste kaart te gaan werken aan de hand van vier thema's: raw, ayurvedisch, macro-biotisch en één met seizoensproducten." Aan de hand van deze thema's zal Femke haar gasten ook blijven informeren over gezond en lekker eten.

Het pand aan de Smedestraat 13 in Haarlem wordt de komende tijd efficiënter ingericht. "In de nieuwe situatie zal ik de ruimte makkelijker om kunnen bouwen naar de gewenste setting", besluit Femke. In september gaat weer een nieuwe klas van start met de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition.

Voor meer informatie:

Femke van den Heuvel
VlamInDePan
Smedestraat 13
2011 RE Haarlem
023 5511738
[email protected]
www.vlamindepan.nl
www.viphealthandnutrition.nl