Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gebruikte producten zijn overwegend biologisch"

The Colour Kitchen zet werkloze jongeren aan het werk in keuken Rabobank

Acht tot tien werkloze jongeren gaan eind dit jaar op het nieuwe kantoor van Rabobank Breda aan de slag in de keuken. Onder de vleugels van cateraar The Colour Kitchen at Work gaan zij het bedrijfsrestaurant nieuwe stijl runnen.

Onder leiding van twee ervaren leermeesters - een manager en een chef-kok - worden hier op deze manier jaarlijks acht tot tien jongeren met een gebrekkige toegang tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de horeca.

Duurzaam ondernemen en de coöperatieve gedachte komen in dit nieuwe cateringconcept samen, stelt Nico Zevenbergen, directievoorzitter Rabobank Breda. Niet alleen doordat werkloze jongeren kans op een baan krijgen, maar ook door de gebruikte ingrediënten. "De gebruikte producten komen uit de nabije omgeving waardoor minimaal transport nodig is en zijn overwegend biologisch."

The Colour Kitchen begon in 2007 met een leerwerkrestaurant in Amsterdam. Inmiddels runt het bedrijfscatering op acht locaties en een restaurant in Utrecht. Om nog meer jongeren uit bijstand en Wajong te halen, willen het bedrijf jaarlijks minstens vier nieuwe cateringlocaties in gebruik nemen en vóór 2014 minimaal negentig leerplaatsen creëren.

Het nieuwe kantoor van Rabobank Breda aan het Kloosterplein opent eind dit jaar. Er komen circa tweehonderd mensen te werken. Het kantoor krijgt bovendien een belangrijke ontmoetingsfunctie voor medewerkers en klanten. In het atrium gaat de bank ook evenementen organiseren en klanten en relaties ontvangen.

Bron: BredaVandaag
Publicatiedatum: