
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- Satellietbeelden ingezet om biologische katoenvelden op te sporen
- "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- Eerste stappen gezet naar alternatieve behandeling van wormproblematiek bij bio-leghennen
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
"Gebruikte producten zijn overwegend biologisch"
The Colour Kitchen zet werkloze jongeren aan het werk in keuken Rabobank
Onder leiding van twee ervaren leermeesters - een manager en een chef-kok - worden hier op deze manier jaarlijks acht tot tien jongeren met een gebrekkige toegang tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de horeca.
Duurzaam ondernemen en de coöperatieve gedachte komen in dit nieuwe cateringconcept samen, stelt Nico Zevenbergen, directievoorzitter Rabobank Breda. Niet alleen doordat werkloze jongeren kans op een baan krijgen, maar ook door de gebruikte ingrediënten. "De gebruikte producten komen uit de nabije omgeving waardoor minimaal transport nodig is en zijn overwegend biologisch."
The Colour Kitchen begon in 2007 met een leerwerkrestaurant in Amsterdam. Inmiddels runt het bedrijfscatering op acht locaties en een restaurant in Utrecht. Om nog meer jongeren uit bijstand en Wajong te halen, willen het bedrijf jaarlijks minstens vier nieuwe cateringlocaties in gebruik nemen en vóór 2014 minimaal negentig leerplaatsen creëren.
Het nieuwe kantoor van Rabobank Breda aan het Kloosterplein opent eind dit jaar. Er komen circa tweehonderd mensen te werken. Het kantoor krijgt bovendien een belangrijke ontmoetingsfunctie voor medewerkers en klanten. In het atrium gaat de bank ook evenementen organiseren en klanten en relaties ontvangen.
Bron: BredaVandaag
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025