Sydney Rock is eerste biologische oesterboerderij van Australië
"We hebben er alles aan gedaan om de kwaliteit van ons water hier bij Wapengo en nog verder te verbeteren", zegt hij. "We hebben allerlei vervuilende producten uit het water verwijderd. En we hebben de vaste infrastructuur vervangen voor wat ik noem een dynamische infrastructuur, er drijven in een grote lijn manden op het water. Dus waar vroeger schaduw ontstond door de vaste infrastructuur heeft de zon nu veel meer invloed en we hebben gemerkt dat de zeewierbedden weer terugkomen. En we hebben nu alleen toegang tot het gebied tijdens hoge getijden, zodat we de bodem niet te veel meer storen."
Shane geeft toe dat het een kostbare aangelegenheid was om de boerderij op dit punt te brengen. "Het heeft zes jaar geduurd om dit te bereiken en je wilt echt niet weten wat het gekost heeft."
Naast milieuvoordelen levert de bio-certificering volgens Shane ook grote economische voordelen op. Hij kan namelijk een hoger bedrag voor zijn oesters vragen. "Het hogere segment van de markt raakt steeds meer geïnteresseerd in biologische producten."