Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EkoPlaza levert al het eten

Vegetariërsbond valt wereldrecord Langste Vegetarische Tafel aan

Vrijdag 12 juli organiseert de Vegetariërsbond de grootste, culinair vegetarische recordpoging ter wereld: De Langste Vegetarische Tafel. Ruim 1000 eters schuiven aan op het Museumplein in Amsterdam, om samen van een heerlijk verse, vleesloze en gratis maaltijd te genieten. En om huidig recordhouder België te verslaan. "Met de Langste Vegetarische Tafel laten we zien hoe gezellig en lekker vegetarisch eten kan zijn. Steeds meer mensen eten regelmatig vegetarisch en alle trendwatcher zien vleesloos eten ook als dé culinaire trend. Deze recordpoging past precies in dat plaatje", aldus directeur Floris de Graad.

De recordpoging is dit jaar nog groter, gezelliger en lekkerder dan vorig jaar. Om die reden werkt biologisch supermarktketen EkoPlaza als hoofdsponsor mee aan de recordpoging. De supermarktketen levert onder andere ruim 300 kilo biologische groenten, met als doel het wereldrecord op 12 juli op naam van Amsterdam te brengen.

Dat vegetarische eten lekker en gezellig is, bewijst het groeiend succes van evenementen zoals de Langste Vegetarische Tafel en De Vegetarische Restaurantweek. Vegetarisch eten is een stijgende culinaire trend geworden. Uit onderzoek blijkt ook dat steeds meer Nederlanders steeds meer dagen vegetarisch eten. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: "Het aantal vegetariërs en flexitariërs neemt met de dag toe. Met dit evenement willen we deze trend een extra impuls geven. We kiezen met het Museumplein voor een aansprekende locatie en serveren een heerlijke Griekse maaltijd. Vorig jaar was het genieten, dus ik verwacht dat ook dit jaar de smaakpapillen worden verwend. Want vegetarisch kan gewoon heel lekker zijn."

De Langste Vegetarische Tafel vindt voor de derde keer plaats. Vorig jaar werd met 800 deelnemers het Nederlands record verbeterd. Tijdens het evenement zal er ruim 360 meter tafel staan rond de vijver van het Museumplein. Het menu van de Langste Tafel is samengesteld door chef-kok Erik Wilschut (Vekologisch) en is geïnspireerd op de Griekse keuken. Aanschuiven aan de Langste Vegetarische Tafel is gratis, een vrijwillige donatie wordt zeer op prijs gesteld. Er is plaats voor maximaal 1200 eters, het record staat vanaf 1001 deelnemers op naam van Nederland. De recordpoging van de Langste Vegetarische Tafel vindt plaats op vrijdag 12 juli om 18:00 uur aan het Museumplein in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op de website van de Vegetariërsbond: www.vegetariers.nl.
Publicatiedatum: