
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
EkoPlaza levert al het eten
Vegetariërsbond valt wereldrecord Langste Vegetarische Tafel aan
De recordpoging is dit jaar nog groter, gezelliger en lekkerder dan vorig jaar. Om die reden werkt biologisch supermarktketen EkoPlaza als hoofdsponsor mee aan de recordpoging. De supermarktketen levert onder andere ruim 300 kilo biologische groenten, met als doel het wereldrecord op 12 juli op naam van Amsterdam te brengen.
Dat vegetarische eten lekker en gezellig is, bewijst het groeiend succes van evenementen zoals de Langste Vegetarische Tafel en De Vegetarische Restaurantweek. Vegetarisch eten is een stijgende culinaire trend geworden. Uit onderzoek blijkt ook dat steeds meer Nederlanders steeds meer dagen vegetarisch eten. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: "Het aantal vegetariërs en flexitariërs neemt met de dag toe. Met dit evenement willen we deze trend een extra impuls geven. We kiezen met het Museumplein voor een aansprekende locatie en serveren een heerlijke Griekse maaltijd. Vorig jaar was het genieten, dus ik verwacht dat ook dit jaar de smaakpapillen worden verwend. Want vegetarisch kan gewoon heel lekker zijn."
De Langste Vegetarische Tafel vindt voor de derde keer plaats. Vorig jaar werd met 800 deelnemers het Nederlands record verbeterd. Tijdens het evenement zal er ruim 360 meter tafel staan rond de vijver van het Museumplein. Het menu van de Langste Tafel is samengesteld door chef-kok Erik Wilschut (Vekologisch) en is geïnspireerd op de Griekse keuken. Aanschuiven aan de Langste Vegetarische Tafel is gratis, een vrijwillige donatie wordt zeer op prijs gesteld. Er is plaats voor maximaal 1200 eters, het record staat vanaf 1001 deelnemers op naam van Nederland. De recordpoging van de Langste Vegetarische Tafel vindt plaats op vrijdag 12 juli om 18:00 uur aan het Museumplein in Amsterdam.
Kijk voor meer informatie op de website van de Vegetariërsbond: www.vegetariers.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport