Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elke 3e woensdag van de maand: woensdag 17 juli om 14:00 uur

Zomerrondleidingen door de Biologische Streekgidsen

De zomer vindt gestaag zijn weg. Ook de boeren in De tuin van Lelystad zijn druk bezig op het land. Nieuwsgierig wat er allemaal gebeurd op het land en hoe de verschillende gewassen worden geoogst? Wil je meer weten over hoe de biologische boeren samenwerken met de natuur? Kom dan naar de zomerrondleiding van de Biologische Streekgidsen.


Biologisch landbouwbedrijf in De Tuin van Lelystad. Foto: Centrum Biologische Landbouw.

De Biologische Streekgidsen zijn vrijwilligers die vanuit Centrum Biologische Landbouw en IVN een opleiding hebben gehad tot Biologische Streekgids. De Biologische Streekgidsen weten van alles te vertellen over het biologische landbouwgebied in Lelystad-Noord, ook wel De Tuin van Lelystad genoemd. In dit gebied van ongeveer 300 hectare zijn diverse akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt bedrijven, zorgboerderijen en diverse recreatie bedrijven. De streekgidsen vertellen over de geschiedenis van het gebied, wat voor 'vergeten groenten' er geteeld worden en nemen je mee op ontdekkingstocht.


De biologische boer aan het werk op het land in De Tuin van Lelystad. Foto: Centrum Biologische Landbouw.

Nieuwsgierig naar wat zich allemaal afspeelt in De Tuin van Lelystad? Kom naar de excursie van de Biologische Streekgidsen op woensdag 17 juli. Voor elke deelnemer aan de rondleiding is er een leuk presentje uit de Tuin van Lelystad.

Wanneer: Elke 3e woensdag van de maand (woensdag 17 juli).
Verzamellocatie: Centrum Biologische Landbouw, Bronsweg 22, 8222 RB, Lelystad
Tijd: 14:00-16:00.
Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag even van tevoren aanmelden bij: [email protected], of geef je op via 0320 281222. Meer informatie: www.biologischelandbouw.org en www.tuinvanlelystad.nl.
Publicatiedatum: