"Hebben meer geld om gezonde keuzes te kunnen maken"

Hoger opgeleiden veelal gezonder dan lager opgeleiden

Hoe hoger iemand is opgeleid, hoe kleiner de kans dat diegene in het ziekenhuis belandt. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 1 op de 5 mensen die alleen basisonderwijs hebben gedaan, in 2012 voor meer dan een dag in het ziekenhuis terecht kwam. Voor mensen die een wetenschappelijke opleiding hebben gevolgd, was dat 1 op de 19.
 
Ook blijkt dat bijvoorbeeld mensen met een hbo-opleiding minder vaak in het ziekenhuis worden opgenomen dan mbo'ers of mensen met een diploma van de middelbare school als hoogst behaalde schoolresultaat.
 
Woordvoerders van pati├źntenkoepel NPCF en de Raad voor Volksgezondheid en Zorg (RVZ) laten weten dat hoger opgeleiden veelal gezonder zijn dan lager opgeleiden. "Ze zijn beter op de hoogte hoe ze gezond kunnen leven, gaan eerder naar de dokter en hebben meer geld om gezonde keuzes te kunnen maken."

Bron: RTL Nieuws

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.