Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21 tot en met 25 augustus

Landgoedfair 2013: lekker landelijk op Heerlijkheid Mariënwaerdt

Van 21 tot en met 25 augustus is de negentiende Landgoedfair op landgoed Mariënwaerdt. Het thema dit jaar is 'lekker landelijk!'. Bezoekers van de fair kunnen vijf dagen lang genieten van het zomerse, landelijke buitenleven op Mariënwaerdt en de producten die daarbij horen.

Lekker buiten leven en koken is een trend die steeds meer doorzet. Op de Landgoedfair kunnen bezoekers terecht voor (stenen) barbecues, pizza-ovens en ketels om ook het kokkerellen naar buiten te verplaatsen. Met het koken in ketels wordt op de fair een bijzondere wedstrijd georganiseerd! Deelnemers koken in een ketel met vooraf onbekende ingrediënten een heerlijk gerecht waarvoor dus improvisatietalent nodig is. De wedstrijden gebeuren in teams van twee personen. Aanmelden kan via [email protected]. Liever binnen koken? Er zijn ook landelijke, op maat gemaakte keukens en keukenaccessoires. Ook zijn er bijzondere tafels met RVS onderstel voor zowel binnen als buiten.


Brocante, antiek en tuin

Voor in de tuin zijn er hangplanten en bijzondere planten en bloemen van de vaste kweker verkrijgbaar. Ook zijn er hekwerken, emaille, tafellinnen en brocante voor buiten én binnen. Natuurlijk vinden bezoekers de nodige woonaccessoires op de Landgoedfair. Bezoekers kunnen zelf creatief aan de slag met hortensia's en een krans maken om thuis nog lang van te genieten. Aanmelden kan via www.landgoedfair.nl. In een van de historische hoeves is antiek en kunst verkrijgbaar en er is een restauratieatelier voor antieke meubels. Bovendien is er dagelijks een antiekveiling.

Voor kids en stoere mannen

Voor kinderen zijn er dit jaar meerdere stands met kleding. Voor de allerkleinsten zijn er wollen dekentjes en boxkleden verkrijgbaar. Kids kunnen zich laten schminken en hairtinsels laten zetten. Op blauwe of roze canvas kunnen ze hun handjes in chocolade zetten. Na het succes in 2012 krijgt krijgt de Stoere Mannen Weide in 2013 een vervolg. Bij de tent van Staatsbosbeheer kan op een kampvuur brood gebakken worden. Ook kunnen bezoekers er creatief aan de slag met natuurlijke producten. Wat zeker tot de verbeelding zal spreken is de 'wood carving' door kettingzaagkunstenaar Anton Kleinsmid. Hij maakt de prachtigste objecten van stammen hout. Op de Stoere Mannen Weide staan ook de antieke tractoren opgesteld.

Culinaire toppers

Genieten van al het goede wat het land te bieden heeft, kan op de Culinaire Weide: knoflook, biologische wijnen, nougat, ham, thee, taartjes, sauzen, mosterd, olie, tapenades, kaas, chocolade en meer. Volop lekkere producten om thuis van te genieten of mee aan de slag te gaan. Ook kunt u kennismaken met de producten van zuivelboerderij Den Eelder - wiens volle Boerenyoghurt onlangs werd uitgeroepen tot lekkerste van Nederland -, het vlees van Dutch Angus en bijzondere Haagse taartjes.

Wie maakt de lekkerste chutney?

Op vrijdag 23 augustus is de Buitenleven chutney verkiezing, waarbij de barones en Buitenleven de door bezoekers ingeleverde chutneys proeven en beoordelen. Inleveren van zelfgemaakte chutneys kan op vrijdagochtend tot 12:00 uur. De maker van de winnende chutney krijgt een jaarabonnement op Buitenleven en de chutney wordt eenmalig in productie genomen door landgoed Mariënwaerdt!

Terrassen en rondleidingen

Naast winkelen en inspiratie opdoen bij de ruim 160 standhouders kunnen bezoekers terecht op een van de terrassen op het fairterrein voor een drankje, versnapering of lunch. Door de oude moestuin met prachtige doorkijkjes en oranjerie en Huize Mariënwaerdt geven gidsen doorlopend rondleidingen. In de Grote Parade zijn er dagelijks diverse spectaculaire demonstraties. Een dagje Landgoedfair zorgt voor een onvergetelijke dag in lekker landelijke sfeer.

Dairy Fair Mariënwaerdt: koeienkeuring

Op zaterdag 24 augustus wordt tijdens de Landgoedfair de eerste Dairy Fair georganiseerd: een geheel nieuwe rundveeshow. De Dair Fair is een zomerkeuring waarbij veehouders uit het Rivierengebied hun beste koeien laten zien. De koeien worden apart gekeurd in de haarkleur rood- en zwartbont. Een belangrijke rol is weggelegd voor de jeugd, als jurylid, bestuurslid of inzender van de keuring. De Dairy Fair vindt plaats net buiten de ingang van het Landgoedfairterrein. Ook landgoed Mariënwaerdt zelf doet mee met haar drie mooiste (zwartbonte) Frisian-Holsteiners!

Data en openingstijden: woensdag 21 tot en met zondag 25 augustus 2013, dagelijks van 's ochtends 10:00 uur tot 's avonds 18:00 uur, vrijdag tot 20:00 uur.

Toegangsprijzen: entree 15 euro; parkeren 2 euro (komt ten goede aan een goed doel). Vrijdagavond 18:00–20:00 uur: 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar: gratis; van 13 tot en met 16 jaar: 7,50 euro.

Kaarten kunnen online met 3 euro korting worden gekocht via de website www.landgoedfair.nl voor 12 euro.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Voor meer informatie: www.landgoedfair.nl
Publicatiedatum: