Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De bomen gaan er nu vol gas tegenaan"

Appel- en perenbomen William Pouw profiteren van het goede bloeiweer

Tholen - Door het goede bloeiweer zijn de appelen en peren goed gezet bij biologisch fruitbedrijf William Pouw. "Hierdoor is er een goede oogstopkomst", vertelt William vanuit Schalkwijk. De teler geeft aan dat de groei van de bomen wel veertien dagen achterloopt in vergelijking met 2012. "En het koude weer in mei heeft invloed op de maatontwikkeling."

De biologische fruitteler was blij met de warmere junimaand: "De bomen gaan er nu vol gas tegenaan. Het blad wordt mooi donkergroen en de vruchten groeiden eind juni met zo'n 5 millimeter per week." De warme dagen waren wel spannend, geeft William toe. "We hebben de appelen zelfs moeten koelen door ze te beregenen. Dit om verbranding van de appelen te voorkomen."Bij sommige rassen, waaronder de Triumphe-peer en Delbare-appel, hingen eind juni veel te veel vruchten aan de bomen. Daarom zijn deze bomen gedund. "We hebben de vruchten aan deze bomen hiervoor op maat en kwaliteit geselecteerd", vertelt de teler.

Afzet

William vertelt dat het er op het gebied van de afzet goed uitziet. "Er komen in de regio Utrecht steeds meer bewuste consumenten bij, die voor biologische producten gaan. Dat komt ons uiteraard goed uit. Ook van gangbare handelaren krijgen we nu al de vraag of wij kunnen leveren in de herfst. We zijn met onze afzetgroep Biofruit al goed bezig om een planning te maken voor de afzet."Voor meer informatie:

William Pouw
Pothuizerweg 27a
3998 NB Schalkwijk
030 2201017
[email protected]
www.williampouw.nl