Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Traay Bijenhotels: Bee Invited!

Met veel plezier informeert De Traay dat de bijenhotels zijn geïnstalleerd en de drachtplanten zijn ingezaaid. Drachtplanten zorgen voor voldoende nectar en/of stuifmeel om de wilde bijen van voedsel te voorzien. We hebben rekening gehouden met de diverse bloeiperiodes, zodat de wilde bijen zo lang mogelijk van onze gastvrijheid kunnen genieten. Na het extreem koude voorjaar begint gelukkig de temperatuur aangenamer te worden. De eerste planten staan in bloei, de eerste 'gasten' zijn van harte welkom.

Belang van de bijentuin

Naast de honingbijen (die in grote volken samenleven) zijn er ook solitaire bijen zijn (ook wel 'wilde bijen' genoemd). Deze wilde bijen leven alleen, verzorgen zelf hun jongen en prikken niet. In Nederland komen zo'n 320 verschillende soorten wilde bijen voor.Deze bijen nemen een groot deel van de bestuiving van bloemen, fruit en groente voor hun rekening en zijn dus erg belangrijk! En vooral deze 'wilde' bij heeft het erg moeilijk. In sommige delen van Nederland zijn ze zelfs nauwelijks meer te vinden. Dat komt onder meer omdat nectar- en stuifmeelrijke planten en bloemen zijn verdwenen en omdat het voor bijen steeds moeilijker wordt een geschikte nestplaats te vinden.

Over Imkerij de Traay

De Traay staat synoniem voor biologische honing, honingspecialiteiten en bijenproducten. De Traay combineert haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een prachtig assortiment kwaliteitshoning. De Traay zorgt er voor dat alle heerlijke honingsoorten, vloeibaar en crème, biologische of niet-biologisch, bij de honingliefhebber op tafel staan. Naast het honingassortiment heeft de Traay honinggerelateerde producten als Propolis, Biologische siropen, Honingwijnen (rood en wit) en échte Biologische Mede.

Daarnaast beidt de Traay lichaamsverzorgingsproducten die 100% natuurlijk zijn, met een voedende, verzorgende en beschermende werking op mens-, dier- en milieuvriendelijke basis. Huid en milieuvriendelijk samengesteld, dierproefvrij en veelal geschikt voor veganisten. Het Duitse BDIH-keurmerk onderstreept deze belangrijke waarden.

Kijk voor meer informatie op www.detraay.com.
Publicatiedatum: