Zaterdag 13 juli in Amersfoort:

'Sofie terug op de wallen'

De vierde editie van biologisch/vegetarisch eetfestijn 'Sofie op de Wallen' wordt dit jaar gehouden op zaterdag 13 juli in Plantsoen-West, tegenover kunsthal KAdE in Amersfoort. De organisatie heeft er voor gekozen niet opnieuw in park Randenbroek neer te strijken, omdat ze het kappen van zeer oude bomen geen feestje waard vindt.

'Sofie op de Wallen' is een unieke mix van muziek, onverwachte ontmoetingen en genieten van een eerlijke en met liefde bereidde maaltijd. Tijdens het sfeervolle evenement in de buitenlucht trekken artiesten langs de lange tafels, waar gasten genieten van een grote variëteit aan producten die lokale restaurants en cateraars bieden.


Wat eten we?

Dit jaar krijgen gasten krijgen bij aankomst hartige hapjes, brood en salades van leerlingen van Upsidedown umbrella. Daarna volgen verschillende soepen van 'De Vereeniging' en Eemlook. Medewerkers van Soil-Amersfoort en de Natuurwinkel gaan wokken en ook kunnen gasten proeven van een verscheidenheid aan warme gerechten, onder andere van kookgroep 'Sans femmes', de Smullemannen, de Groene Kookacademie en De Expeditie. Tot slot desserts: vruchtengebak van bakker Verbeek, yoghurt vruchten toetje, bonbons van 'de Eetstee' én ook dit jaar komt 'San Marco' weer met een ijskar vol Italiaans ijs.

Alles zal biologisch en vegetarisch zijn en veel producten komen van telers binnen een straal van 25 kilometer rond Amersfoort via 'De Natuurwinkel' en het Voedselkollektief.

De uitgenodigde restaurants en cateraars maken in hun dagelijkse bedrijfsvoering geheel gebruik van biologische producten, of zijn actief het aanbod in die richting te veranderen.

Muziek terwijl u eet

Tijdens Sofie op de Wallen treden diverse muzikanten op: onder andere buikdanseressen van Bellydance, de zingende jukebox, een bluesformatie, acrobaten en nog veel meer. De artiesten lopen tussen de tafels door, of doen hun act op een onverwacht moment.

Kaartverkoop

Kaarten á 12,50 euro zijn vanaf 10 juni te koop bij de biologische winkels en 'De Expeditie'.

Alle professionele bijdragen van cateraars, artiesten en organisatoren zijn op vrijwillige basis.

De organisatie ligt in handen van 'De Expeditie', Eemlook en de Natuurwinkel.

Vrijwilligers voor opbouw en tijdens de avond zijn nog welkom. Voor aanmelden van vrijwilligers en voor andere vragen: 033 4753001, expeditie@antenna.nl.

Voor meer informatie:

Abel Hertzberger
033 4753001
expeditie@antenna.nl
www.eemlook.nl/sofie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.