Boxen zijn gevuld met overwegend bio-producten

Koningin Maxima ontvangt 'doe het zelf' appeltaart van beebox

Tijdens het koninklijk provinciebezoek vorige week aan Ens in de Noordoostpolder nam Koningin Maxima een beebox 'doe het zelf' appeltaart uit handen van biologische teler Anton van Vilsteren in ontvangst. Beebox-teler Anton van Vilsteren is al sinds het eerste uur nauw betrokken bij het initiatief beebox en was samen met 100 anderen uitgenodigd om het koningspaar te ontmoeten.

Beebox is een samenwerkingsverband met verschillende boeren gestart om producten uit de regio direct aan consumenten te leveren. De producten worden verzameld in complete boxen met bijpassende recepten, herkomstverhalen en tips. Deze boxen worden wekelijks geleverd en zijn gevuld met overwegend biologische seizoensgroenten, fruit, vlees, aardappelen, brood, en eieren. Producten die extra vers zijn doordat ze rechtstreeks bij de boer vandaan komen. De boer krijgt op zijn beurt een eerlijke prijs voor zijn producten.Beebox wil mensen uitdagen om weer de keuken in te gaan en ontwikkelde mede daarom de 'doe het zelf' appeltaart. In deze handige set zitten regionale ingredi├źnten en een recept om zelf een overheerlijke appeltaart mee te bakken.

Koningin Maxima ontving de 'doe het zelf' appeltaart als aanvulling op een gevulde beebox met producten uit de Noordoostpolder die eerder al achterin haar auto was gezet. Teler Anton van Vilsteren maakte kort een praatje met de Koningin die verzekerde hetzelfde weekend nog een appeltaart te gaan bakken met haar dochters.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.