Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Maken nu zo'n 400 tot 500 liter rauwmelkse producten per week"

RauwPower: eerste Nederlandse biologische rauwe zuivelmerk

Tholen - Zondag 23 juni was het zover: het eerste biologische rauwe zuivelmerk van ons land werd gepresenteerd bij 't Ecoloar in Zwolle. André en Tonny Mulder hebben de merknaam RauwPower hieraan verbonden. Marco (6 jaar) en Raymond (8 jaar), zelf fervente rauwe melkdrinkers, mochten het onthullen. Raymond heeft zelf veel baat bij het drinken van rauwe melk.


In plaats van champagne kregen de aanwezigen een glas rauwemelkse kefir om te proosten.

Tonny geeft aan dat ze een erg leuke open dag hebben gehad. "Het liep de hele dag lekker door. En er kwamen uiteindelijk ook best veel klanten speciaal voor de onthulling naar onze boerderij. Dat was erg leuk. Dit toont voor ons ook maar weer aan hoeveel klanten er enthousiast zijn over onze rauwe zuivel. De meest gehoorde reacties is dat men het lekker romig vindt en dat het minder zuur is dan karnemelk. Het is gewoon een ontzettend lekker drankje en ook nog eens heel probiotisch", vertelt Tonny.

De vraag naar rauwmelkse zuivel (kefir en yoghurt) van 't Ecoloar is enorm gegroeid: "We zaten vorig jaar zomer op zo'n zestig liter per week. Momenteel maken we zo'n 400 tot 500 liter rauwmelkse producten per week. We vonden dat we hier iets mee moesten doen. Daarom zijn we in januari aan de slag gegaan met de creatie van het merk RauwPower."De ondernemers van 't Ecoloar willen de afzet van de rauwe melk in eigen hand houden. "Het moet allemaal wel te overzien zijn. Een langzame groei is misschien wel het beste. Dit merken we ook in onze winkel. Sinds het begin van de crisis hebben wij alleen maar meer klanten mogen verwelkomen. Dat kunnen niet veel bedrijven zeggen. Tot nu toe hebben we alle rauwe melk zelf afgezet, puur in de winkel." Voorlopig willen André en Tonny de producten rechtstreeks aan bepaalde winkels gaan leveren. "We zien op termijn wel hoe het verder loopt. Welke winkels dat worden zal op de website www.rauwpower.nl komen te staan."

Voor meer informatie

André en Tonny Mulder
't Ecoloar
Heinoseweg 40
8026 PD Zwolle
0529 401929
[email protected]
www.rauwpower.nl
www.ecoloar.nl