Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zaadhandel Neutkens helpt het bouwplan verruimen

Veel bouwplannen hebben een nauwe rotatie en veelal worden groenbemesters gezaaid uit dezelfde plantenfamilie. Het is algemeen bekend dat een ruim bouwplan met een grote diversiteit aan gewassen een positief effect heeft op de bodem.

Zaadhandel Neutkens komt daarom met 'Optima Groendivers'. Dit is een mengsel van 8 verschillende groenbemesters uit 5 verschillende plantenfamilies. Deze soorten hebben slechts weinig verwanten bij de groenten of andere landbouwgewassen. In het mengsel zitten planten uit de ruwbladigenfamilie (onder andere borage), vlasfamilie (vlas), composieten (onder andere niger) en duizendknopigen (boekweit). Serradelle en alexandrijnse klaver zorgen voor stikstofbinding. Bewust zijn planten uit de koolfamilie weggelaten omdat deze al veelvuldig worden toegepast in de landbouw.

Alle componenten in het mengsel zijn vorstgevoelig. Het mengsel kan tot uiterlijk half september gezaaid worden. Het mengsel mag in ook in de biologische landbouw gebruikt worden en is in prijs vergelijkbaar met bijvoorbeeld Japanse haver of een haver/wikke groenbemester.

Voor meer informatie:

Zaadhandel Neutkens
[email protected]
www.neutkens.nl

Of neem contact op met Sander Bernaerts, 06 51224552

Publicatiedatum: