Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Haar oog viel al snel op de truffelaardappeltjes"

Koningin Máxima enthousiast over bijzondere bio-groenten

Tholen- Bio-telers Krispijn van den Dries en Michiel Vos ontvingen afgelopen woensdag hoog bezoek bij hun kraam met biologische groenten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten een bezoek aan Emmeloord. De Koningin nam bij de kraam een zakje biologische regenboogpenen in ontvangst en toonde veel belangstelling voor de biologische groenten van Krispijn en Michiel.

Krispijn: "Haar oog viel al snel op de truffelaardappeltjes. Ze noemde deze 'Papitas'. Ik denk dat ze de aardappeltjes herkende van vroeger." Hij geeft aan dat de Koningin enthousiast is over het feit dat de jonge telers allerlei bijzondere biologische groenten telen en deze op een originele manier op de markt brengen. "Ze zag allerlei leuke aparte producten in onze kraam en genoot van de geuren en kleuren."


Krispijn overhandigt bio-groenten aan de Koningin. Aan de kistjes is duidelijk te zien dat Krispijn Nature&More-teler is.

De kraam van Krispijn en Dries was te vinden op het streekproductenplein. Volgens Krispijn liep de spanning op het plein duidelijk op naarmate het koninklijk paar dichterbij kwam. "Het was een hele leuke ervaring, je zag de hoofden echt allemaal hun kant op draaien. Al met al was het heel bijzonder en de Koningin was heel belangstellend."

Koningin nu op de hoogte van phytophthora

De vader van Michiel Vos, Niek, beleefde woensdag ook een bijzondere dag. Hij was uitgenodigd voor een speciaal diner samen met het koninklijk paar. "Hieraan namen 100 mensen deel. We waren in diverse groepen opgedeeld, ik zat aan tafel met andere agrariërs. Iedereen had een kaartje voor zich staan, zodat ze meteen een idee hadden van wat je doet", vertelt Niek.

Niek heeft Koningin Máxima onder meer uitleg gegeven over de phytophthora (plantenziekte) en andere zaken die spelen in de biologische aardappelteelt. "Onze producten hebben afgelopen woensdag in ieder geval maximale aandacht gekregen. Het was erg leuk om dit mee te maken en het spektakel eens een keer van de andere kant mee te maken."

De aardappelen op het veld van Maatschap Vos in Kraggenburg staan er volgens Niek momenteel heel mooi bij. "We hebben een lekker buitje gehad, precies op maat. Dat was exact wat ze nodig hadden. Nederland is wat dat betreft ook zo'n mooi land. We hoeven hier gelukkig geen half jaar te wachten op regen."

Voor meer informatie: [email protected]