"Leuk dat ook nieuwe bio-bedrijven meedoen"

Lekker naar de Boer: 60.000 bezoekers verwacht

Tholen - Dit weekend gaat Nederland weer Lekker naar de Boer. Zo'n 160 biologische boerderijen open zaterdag 22 en zondag 23 juni hun deuren voor het publiek. De weersverwachtingen zijn wisselvallig en niet heel positief, maar dit mag volgens Miriam van Bree (projectleider bij Bionext) de pret niet drukken: "Als het heel warm is verkiezen veel mensen het strand boven een bezoekje aan de boer, dus het lijkt mij juist geen probleem als de temperatuur wat omlaag gaat."

Tot de deelnemende bedrijven behoren dit jaar weer relatief veel nieuwe bedrijven. "Het is leuk dat zij ook meedoen en dat de consumenten daar dus welkom zijn om rond te komen kijken." Ter promotie van het Lekker naar de Boer-weekend verscheen donderdag 20 juni een bijlage van acht pagina's dik bij het dagblad de Metro. "We hopen daarmee alle treinreizigers bereikt te hebben en daardoor dus nog wat nieuwe bezoekers te trekken."

Wisselend publiek

Organisator Bionext verwacht ten minste zestigduizend bezoekers, zo meldt de organisatie in een persbericht. "Er komt altijd een zeer wisselend publiek op de open dagen af. En een groot deel komt na een eerste bezoek het jaar daarna weer terug. Gezinnen met kinderen vinden het heel leuk. De kinderen kunnen dieren knuffelen en van allerlei producten proeven. En voor consumenten die bijvoorbeeld vaak bio-producten op de markt kopen is het interessant om een met eigen ogen te kunnen zien hoe het gekochte product geproduceerd wordt."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.