Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inzamelingsactie voor door overstromingen getroffen bio-landbouwbedrijven

Ook diverse Duitse bio-bedrijven zijn getroffen door de overstromingen die een deel van Europa onlangs geteisterd hebben. Daarom hebben ZSL, GLS Bank en de bio-verenigingen Bioland, Demeter, Naturland, Biokreis en Gäa nu een gezamenlijke oproep gedaan voor donaties aan de door overstromingen getroffen biologische boerderijen.

Volgens recente onderzoeken zijn ten minste 80 bedrijven getroffen. Van 6 tot 10 bedrijven is zelfs het voortbestaan in gevaar. En bij een paar bedrijven loopt de schade zelfs op tot in de zes cijfers.



Bioland maakt melding van vijf hevig getroffen ondernemingen in de regio's Saksen en Saksen-Anhalt. Deze bedrijven zijn volledig overstroomd. In Hessen zijn vooral de bedrijven die gelegen zijn aan de rivier de Werra getroffen. Bioland Beieren heeft schadegevallen bij 40 biologische boerderijen gemeld. De daadwerkelijke schade is moeilijk in te schatten, aangezien de velden nog niet begaanbaar zijn. Demeter heeft vooral schades in Brandenberg en Beieren gemeld.

Donaties kunnen op deze rekening gestort worden:

Accountnaam: Zukunftsstiftung Landwirtschaft
Rekeningnummer: 30005444
Bankcode 430.609.67 bij GLS Bank
Codewoord 'Fluthilfe'
Klik hier om online te doneren.
Publicatiedatum: