Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Serious Request; Schoon water redt levens!

Radio 3FM zamelt in het Glazen Huis dit jaar geld in om kindersterfte door diarree tegen te gaan. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, dat zijn 2200 kinderen per dag. Dat maakte Rode Kruis-ambassadeur Eric Corton dinsdag 11 juni bekend bij Giel. Schoon drinkwater kan onder andere bereikt worden door watertechnologie strategisch in te zetten. Eventueel gecombineerd met de inzet van energieprojecten. Reden voor het Friese Ekwadraat om direct aan te sluiten en geld in te zamelen voor deze actie.

"Water- en energietechnologie moet zorgen voor meer duurzaamheid, maar belangrijker nog preventief werken tegen kindersterfte", aldus Ekwadraat directeur Douwe Faber. Hij is super blij met de keuze van dit doel. "Het Rode Kruis gaat de opbrengst onder andere gebruiken om voor schoon drinkwater en zeep te zorgen. Ook worden er goede sanitaire voorzieningen gebouwd van de opbrengst. Wij gaan dit jaar relaties, medewerkers en leveranciers vragen om ons actief te ondersteunen om geld in te zamelen. Dat doen we onder andere door een symposium te organiseren op de Dag van de Duurzaamheid. Relaties vragen we om een 'deelname fee' te betalen die direct naar dit doel gaat. Daarnaast is er vorige week al ruim €1.500,- opgehaald tijdens Loop Leeuwarden."

10 jaar Ekwadraat

Ekwadraat bestaat dit jaar 10 jaar en om dat te vieren vinden er 10 activiteiten verspreid over 2013 plaats. Deze activiteiten noemt Ekwadraat 'parels'. De parels borduren enerzijds voort op een productnaam die Ekwadraat hanteert, anderzijds staat 'een parel' symbool voor een waardevol product dat de natuur ons geeft.

Kijk voor meer informatie op www.ekwadraat.com/10parels
Publicatiedatum: