Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oprah focust op biologische teelt

Oprah Winfrey gaat op 16 hectare van haar 1000 hectare grote landgoed op Maui landbouw bedrijven. Ze zal gewassen gaan telen op een eiland dat ongeveer 90 procent van zijn voedsel importeert.

"We realiseren ons dat wanneer wij zelf heerlijk eten kunnen produceren, we dit ook kunnen delen. Ik ben opgegroeid met een grootmoeder die altijd zelf producten teelde. Alles wat we aten kwam van ongeveer één hectare. Het is fantastisch dat we zoiets nu ook in Maui kunnen opzetten", zegt Oprah.



Oprah krijgt voor de aanleg van de landbouwgrond de hulp van Bio-Logical Capital. Zij gaan ook toezien op de oogst. Er zullen in totaal meer dan 100 soorten groenten, fruit en kruiden geteeld worden.

Tot nu toe heeft Oprah al de geoogste gewassen al weggegeven. Dat is ongeveer 145 pond per week van slechts één hectare. De producten gaan naar restaurants en goede doelen. Dit werkt zo goed dat Oprah van plan is om pas daadwerkelijk te gaan verkopen wanneer alle 16 hectaren in gebruik zijn.

Bron: Perezhilton.com
Publicatiedatum: