Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dagen bij biologisch groentebedrijf Be-leaf: 22-23 juni

Het biologisch glastuinbouwbedrijf Be-leaf van Siete en Marlies Neef zet haar deuren twee dagen open tijdens het landelijke Lekker naar de Boer-weekend. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni zijn bezoekers van 10:00 tot 17:00 uur welkom op het bedrijf aan de Maasdijk 43.

Het idee achter Lekker naar de Boer is dat consumenten kennis kunnen maken met de lokale biologische land- en tuinbouw. "Deze open dagen zijn een goede gelegenheid om ons verhaal over de biologische aanpak te vertellen", zegt biologische teler Siete Neef. Het groentebedrijf teelt een gevarieerd assortiment aan bladgewassen, zoals de kruidachtige rucola, vijf mildsmakende babyleafsoorten, veldsla, babyspinazie, bladselderij en radijs. Voor de huisverkoop van agf-producten wordt een kleine oppervlakte met biologische tomaten, paprika's en komkommers geteeld. Tevens zijn er zuivelproducten, zoals eieren en kaas, van een biologische boer te koop.


De huisverkoop

Zien, beleven en proeven

Een bezoek aan het biologische groentebedrijf is meer dan de moeite waard. Tijdens de rondleiding is er van alles te zien, te beleven en te proeven. "Bezoekers kunnen onze eigengemaakte jam van tomaat en paprika proeven. Deze jams zijn niet alleen lekker op de boterham, maar ook op een blokje kaas", vertelt Siete. Bij Restaurant Pure Passie en Het Blauwe Hek, broodbakkerij met zorg, die tijdens de open dagen op het bedrijf aanwezig zijn, zijn eveneens producten te proeven. Voor een duurzame energieopwekking is Watco.nl met zonnepanelen present. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals een springkussen.

Kom op de fiets

De parkeergelegenheid op en rond het biologische groentebedrijf is zeer beperkt. Bezoekers doen er daarom goed aan om op de fiets te komen. Wanneer u toch met de auto komt, kunt u het beste aan de zuidkant van de Maasdijk parkeren.

Kijk voor meer informatie op www.be-leaf.nl.
Publicatiedatum: